Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežník v červené bundě

Kriminalisté pátrají po neznámém muži, který se pokusil oloupit ženu v Bubenečské ulici v Praze 6. Napadená se však dokázala loupežníkovi ubránit. 

Poškozená pětapadesátiletá žena jela 24. ledna, krátce před šestou hodinou ranní, do práce a na cestě si ji mezi zastávkou MHD Hradčanská, směrem k ulici Bubenečská, vyhlédl neznámý muž. Ten ženu sledoval a v momentě, kdy se žena na ulici nacházela sama, tak na ni zaútočil. K ženě přistoupil zezadu a pokusil se jí z ramene strhnout kabelku a nesenou tašku, což se mu nepodařilo. Poté zintenzivnil útok, ale ani to mu k lupu nepomohlo, jelikož se i přesto ženě díky její duchapřítomnosti podařilo ubránit. Ihned poté neznámý útočník s nepořízenou utekl směrem do ulice Jaselská a Pod kaštany, kde se ztratil z dohledu. 

V rámci vyšetřování případu kriminalisté zajistili kamerové záznamy, ze kterých posléze zjistili jak podobu podezřelého muže, tak i jeho pohyb před samotným přepadením. Jednalo se o muže, který je přibližně 180 centimetrů vysoký, hubené atletické postavy, který byl oblečen do výrazné červené bundy s černými lemy na konci rukávů a u pasu. Na hlavě měl šedou kapuci od mikiny a na zádech černý batoh s bílým nápisem na zadní straně. Během loupeže nemluvil, a tak se nedá vyloučit, že může jít i o cizince. Těsně před přepadením se pohyboval v okolí ulic Čínská a Jugoslávských partyzánů.

Jelikož se detektivům do současné chvíle nepodařilo podezřelého muže vypátrat, prosí o pomoc širokou veřejnost. Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení, kontaktujte prosím linku 158. 

Neznámý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu loupež, za což mu v případě dopadení a odsouzení, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. 

por. Richard Hrdina - 19. března 2024

vytisknout  e-mailem