Tučňáka hraje Colin Farrell. Trailer ukazuje nový seriál ze světa Batmana

Reuters Kultura Reuters, Kultura
22. 3. 2024 16:22
Také v Česku se 21. května videotéka HBO Max promění na novou službu nazvanou Max. Oznámila to společnost Warner Bros. Discovery, která na platformě letos uvede mimo jiné The Penguin, novou minisérii z batmanovského světa s Colinem Farrellem v hlavní roli. V pátek z ní zveřejnila první plnohodnotný trailer.
Seriál The Penguin koncem roku uvede videotéka Max. | Video: Max

V očekávané novince z podsvětí fiktivního města Gotham si sedmačtyřicetiletý Colin Farrell zopakuje roli gangstera Oswalda Chesterfielda Cobblepota alias Tučňáka z předloňského filmu Batman. The Penguin se odehrává bezprostředně po událostech z tohoto snímku a ukazuje hrdinův vzestup ve zločinecké hierarchii, píše server Variety.com. Podle něj seriál čítá osm epizod, premiéru bude mít koncem roku.

Streamovací služba Max začne v Česku, na Slovensku, ve Španělsku či Portugalsku fungovat 21. května, v další vlně se přidají Francie, Polsko či Nizozemsko. Stane se tak nedlouho před zahájením letních olympijských her v Paříži, které potrvají od 26. července do 11. srpna. Uživatelé je budou moci živě sledovat právě ve videotéce Max, jež nabídne "každý jejich moment", slibuje firma.

"Olympiáda v Paříži bude součástí všech plánů předplatného, takže se na největší sportovní událost na světě budou moci podívat všichni naši zákazníci," uvedlo Warner Bros. Discovery. Ze sportovních událostí služba nabídne přenosy všech čtyř grandslamových turnajů, tedy Australian Open, French Open, Wimbledon a US Open, cyklistické závody od Giro d’Italia po Tour de France nebo třeba vytrvalostní závod sportovních prototypů a GT vozů 24 hodin Le Mans.

K nejatraktivnějším letošním položkám má patřit druhá řada fantasy seriálu Rod draka, který se odehrává ve světě Hry o trůny. Osmidílná novinka bude mít na Max premiéru 17. června.

Předplatitelé dostanou přístup k většině dosavadních seriálů a filmů HBO, od klasických krimi jako Rodina Sopránů přes snímky ze světa Harryho Pottera a Pána prstenů až po superhrdinský svět DC Comics. Oproti dosavadní nabídce k tomu přibude produkce původně kabelového kanálu Discovery a sportovní přenosy ze služby Eurosport.

Ceny jednotlivých typů předplatného pro každou zemi provozovatelé teprve zveřejní. Dosavadní účty z HBO Max budou automaticky převedeny na Max, stojí ve čtvrtečním e-mailu zaslaném také českým předplatitelům.

Warner Bros. Discovery videotéku Max spustilo nejprve vloni v květnu v USA, Latinské Americe a Karibiku. Dosavadní služba HBO Max existovala od května 2020, kdy ji ve stávajícím rozhraní a pod tímto názvem začali používat nejprve Američané. Češi a Slováci byli ještě dlouho odkázáni na starší platformu HBO GO, kterou zde HBO Max nahradila teprve v roce 2022. Po dvou letech nyní následuje další změna.

V Česku momentálně z těch nejznámějších působí také placené videotéky Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Skyshowtime, Apple TV+ a místní Voyo s Primou+.

 

Právě se děje

Další zprávy