reklama

Před 20 lety začala televize Prima vysílat první český nekonečný seriál Rodinná pouta

Seriály jsou v českém prostředí velmi oblíbené. A to i ty označované jako "nekonečné". Prvním českým, který se takto dal označit, byl seriál Rodinná pouta.

Fotografie ze zákulisí natáčení televizního seriálu "Rodinná pouta", který vysílala česká televize Prima v letech 2004–2006. Prohlédnout grafiku
Fotografie ze zákulisí natáčení televizního seriálu "Rodinná pouta", který vysílala česká televize Prima v letech 2004–2006. | Foto: Aktuálně.cz / Archiv FTV Prima / Se souhlasem k užití

V sobotu 23. března je to přesně dvacet let, co diváci u televizních obrazovek měli možnost sledovat první díl seriálu, který je pak provázel po dlouhé roky. A tím byla Rodinná pouta. Sérií za dobu natáčení prošly desítky známých tváří. Z nich se možná nejvýrazněji do paměti diváků zapsala Dana Morávková či Alice Bendová. Roli v něm ale přijal například i oceňovaný umělec Jan Kačer.

Po dvou letech se Rodinná pouta přejmenovala na Velmi křehké vztahy, kterým se zkráceně přezdívalo i "Vékávéčka". Používání původního názvu bylo totiž soudně zakázáno.

Spor o Rodinná pouta byl sporem dvou produkčních firem. První dvě řady seriálu vyrobila společnost Pro TV, třetí však Prima zadala firmě Etamp. To se Pro TV nelíbilo, a tak požádala soud o předběžné opatření, kterým by výrobu zakázal.

Připomeňte si v naší galerii své oblíbené postavy a nahlédněte do toho, jak tento fenomén vznikal. 

reklama
reklama
reklama