Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pád z hradeb Vyšehradu

Policisté pohotovostní motorizované jednotky resuscitovali muže, který po pádu z hradeb Vyšehradu zůstal nehnutě ležet v bezvědomí na zemi. 

Celá událost se odehrála v pátek 15. března kolem osmnácté hodiny, kdy byl na linku 158 oznámen pád muže z hradeb Vyšehradu. Do uvedené ulice V Pevnosti okamžitě vyrazily policejní hlídky. Jako první na místo dorazili policisté pohotovostní motorizovaní jednotky, kteří pod hradbami nalezli nehybné mužské tělo. Muž byl v bezvědomí, nedýchal a nereagoval na žádný podnět. Hlídka proto okamžitě zahájila resuscitaci v podobě nepřímé masáže srdce, kterou prováděla až do příjezdu záchranářů. Ti si resuscitovaného převzali do své péče a v první pomoci pokračovali. Následně byl zraněný ve stabilizovaném, ale vážném stavu převezen do nemocnice.

Policisté prověřováním události zjistili, že zraněný, seděl v restauraci, kde ve větší míře požíval alkoholické nápoje. Když už nedostal další skleničku alkoholu, odešel z restaurace směrem k hradbám, tam vylezl na vyskládané přepravní palety, ze kterých skočil z přibližně dvanácti metrů dolů.

por. Mgr. Jan Rybanský - 25. března 2025

vytisknout  e-mailem