Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policejní ples

Jindřichův Hradec - Peníze pomohou potřebným. 

V sobotu 23. 3. 2024 se v Jindřichohradeckém sále kulturního domu Střelnice uskutečnil další z policejních plesů s muzikanty z Hudby Hradní stráže a Policie ČR, poprvé s uskupením „Police Party Band“. I tentokrát šlo o charitativní ples určený na podporu Nadace policistů a hasičů, jejímž cílem je zlepšit životní podmínky dětem policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby. Tentokrát však došlo i na předávání symbolických šeků do rukou přítomného ředitele nadace Vlastimila Kašpara. Za jindřichohradecké policisty předal šek na výtěžek plesu hlavní pořadatel a předseda místní organizace Nezávislého odborového svazu Policie ČR Filip Šána. Přidali se také předsedové krajské a okresní organizace svazu z Českých Budějovic, dále Písku, Českého Krumlova a Pelhřimova. Za dlouhodobou podporu nadace ze strany místních policistů předal ředitel nadace do rukou ředitele Územního odboru Jindřichův Hradec Policie ČR Zdeňka Melichara symbolické skleněné srdce v dlani.

Účastníci plesu mohli přispět nadaci také prostřednictvím vyvěšených QR kódů. Opět večerem provázeli četníci z jindřichohradeckého klubu vojenské historie a po letech se o předtančení postaraly mažoretky z DM studia Dačice, které se mohou pyšnit řadou titulů z republikových, evropských i světových soutěží. Tombolu zahájil ředitel Muzea Policie ČR Radek Galaš, který krátce připomněl některé významné jindřichohradecké policisty v policejní historii.

Celý ples byl opět velice prospěšnou a příjemnou akcí, za níž patří dík nejen organizátorům, účastníkům a sponzorům, ale i Městu Jindřichův Hradec, které tuto dobročinnou akci opět podpořilo a jehož starosta Michal Kozár se plesu také účastnil.

por. Mgr. et Bc. Milan Synek

nprap. Věra Mžiková, jh.pis@pcr.cz

26. března. 2024

vytisknout  e-mailem