Hořící auta, padající vrtulníky. Will Smith natočil první film od facky na Oscarech

Kultura Kultura
26. 3. 2024 17:28
Byl to poslední velký hollywoodský snímek, který měl v roce 2020 premiéru, než musela kina zavřít kvůli pandemii koronaviru. Mizerové navždy, třetí díl ságy Bad Boys, navzdory nevelkým očekáváním celosvětově utržil 426 milionů dolarů, v přepočtu skoro deset miliard korun, a stal se nejúspěšnějším titulem roku 2020.
Film Mizerové: Na život a na smrt začnou kina promítat 6. června. Foto: Frank Masi | Video: Sony Pictures Entertainment

Herci Will Smith a Martin Lawrence díky tomu kývli na pokračování. Z filmu nazvaného Mizerové: Na život a na smrt toto úterý vyšel první trailer.

Sága začala v roce 1995 příběhem dvou detektivů, kteří vyšetřují, kdo policii v americkém Miami před nosem ukradl zabavené drogy za 100 milionů dolarů. První i druhý díl akční komedie natočil Michael Bay. Oba tituly po boku Mužů v černém a Dnu nezávislosti udělaly hollywoodskou hvězdu z představitele hlavní role Willa Smithe.

Pak ale následovala sedmnáctiletá pauza. Třetí film v roce 2020 režírovala belgická dvojice Adil El Arbi a Bilall Fallah. "Sebevědomě navazují na odkaz svého předchůdce Michaela Baye. Natočili svižný akční film, který je poctou bezstarostnému Hollywoodu tehdejší doby," napsalo o něm Aktuálně.cz.

Pověst tvůrců utrpěla, když jimi natočenou superhrdinskou Batgirl společnost Warner Bros. Discovery v roce 2022 raději uložila do trezoru a odepsala z daní jako ztrátu. Nyní filmařům naopak projevilo důvěru konkurenční Sony Pictures, když jim svěřilo také chystaný čtvrtý díl Mizerů, píše server Variety.com. Film Mizerové: Na život a na smrt začnou česká kina promítat 6. června. A podle traileru nabídnou "spoustu hořících vozů, honičky v autech, padající vrtulníky a strip kluby", shrnuje dojem z prvního videa web Deadline.com.

V novince musí detektivové dodatečně očistit jméno svého nadřízeného, policejního kapitána Conrada Howarda, kterého hrál Joe Pantoliano a jenž je na začátku čtvrtého dílu posmrtně obviněn z korupce.

Série Bad Boys dosud celosvětově utržila 841 milionů dolarů. Při alespoň mírném úspěchu čtvrtého dílu by se mohla přehoupnout přes magickou hranici miliardy dolarů. A mimo jiné pomoct k návratu Willu Smithovi, jehož kariéru lehce zbrzdilo, když na předávání Oscarů uhodil komika Chrise Rocka. Herec kvůli tomu deset let nesmí navštívit ceremoniál a spekulovalo se o jeho další budoucnosti v Hollywoodu. Novinkou má šanci dokázat, že o své místo v americkém zábavním průmyslu nepřišel.

 

Právě se děje

Další zprávy