Chcete vlastniť kus Trumpovho impéria? Akcie firmy bývalého amerického prezidenta sa začali obchodovať vo veľkom štýle!

, TASR/red

V utorok sa začali na americkej burze Nasdaq prvýkrát verejne obchodovať akcie mediálnej spoločnosti amerického exprezidenta Donalda Trumpa. Ich hodnota prudko stúpla.

Akcie Trump Media & Technology Group, mediálnej spoločnosti bývalého prezidenta Donalda Trumpa, v prvý deň obchodovania na burze Nasdaq vyskočili o viac ako 40 percent. Stúpla tak aj hodnota Trumpovho veľkého podielu, ako aj menších podielov jeho fanúšikov, ktorí si akcie kúpili ako prejav podpory exprezidentovi.

Akcie Trump Media, ktorá je vlastníkom aj exprezidentovej sociálnej siete Truth Social, v utorok do 16:45 nášho času vzrástli o vyše 36 percent na viac ako 68 amerických dolárov za kus. Po 18:00 nášho času sa už obchodovali za vyše 72 dolárov, čo znamenalo zhodnotenie o vyše 45 percent. V priebehu obchodovania sa pritom cena akcií zvýšila nakrátko takmer o 60 percent. V jednom bode sa dokonca obchodovanie s nimi zastavilo pre veľké kolísanie cien.

Kúpili by ste si akcie Trumpovho mediálneho impéria?

Bývalý prezident vlastní takmer 80 miliónov akcií v spoločnosti v hodnote vyše 5 miliárd dolárov pri súčasných cenách. K debutu na burze pritom došlo v čase, keď Trump čelí obrovským splátkam v stovkách miliónov dolárov po tom, ako súd v New Yorku rozhodol, že on, jeho potomkovia a rodinná firma roky klamali o hodnote majetku.

V pondelok mu však odvolací súd v New Yorku znížil dlžnú sumu vo výške 454 miliónov dolárov, ktorú mal pôvodne uhradiť v ten deň, na 175 miliónov dolárov a dal mu 10 dní na vyrovnanie. Trump, ktorý čelí viacerým súdnym procesom, sa snaží získať peniaze na svoju kampaň a právne výdavky.

Viac o téme: akcie , Donald Trump , investovanie , Nasdaq , Trump Media & Technology Group (TMTG) , Truth Social

Súvisiace články

Aktuálne správy