Odpověď Andrey Slovákové na článek „Krádeže e-mailů a odposlechy, Bouřlivé období na FAMU může skončit, volí se nové vedení“ uveřejněný dne 22. 2. 2024 v deníku Hospodářské noviny a v elektronické mutaci deníku na stránkách www.hn.cz:

„Narativ, který článek vytváří o mojí osobě, je nepravdivý a neodpovídá skutečnosti. Chtěla bych především zdůraznit, že jsem nikdy neoprávněně nevstupovala do e-mailové schránky jakékoliv třetí osoby, nekopírovala jsem z ní žádné e-mailové zprávy a ani jsem je dále nešířila.

Naopak, jednou z prvních osob, která podala trestní oznámení na neznámého pachatele v souvislosti s nezákonným únikem e-mailových zpráv prof. Jaroslava Brabce a dalších osob, jsem byla právě já.

Není pravda, že se vyšetřování policie ‚zaměřilo‘ na moji osobu, ve skutečnosti se toto vyšetřování zaměřilo na prověřování celé řady dalších osob, aniž byla kterákoliv z nich, včetně mě, obviněna.

Trestná činnost prokazatelně nebyla páchána z mého notebooku (jak potvrdila i policie ve svém usnesení). V mém notebooku byl nalezen malware, potvrzený více osobami. Ten byl důvodem, proč jsem nechala uvést svůj počítač do továrního nastavení, neboť malware nebylo možno jinak odstranit; k tomu však došlo předtím, než jsem byla policií oslovena, abych tento počítač předložila, tedy neexistuje žádná příčinná souvislost mezi oběma událostmi.

Zveřejněný článek proto považuji za hrubě zavádějící a neodpovídající skutečnosti.“