Hlavní obsah

Chlapce, jenž měl být v posteli, našla argentinská rodina mrtvého v mrazáku. Prababička dostala infarkt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvojí tragédie postihla tento měsíc rodinu v argentinském městě Córdoba. Třináctiletý chlapec si z nejasných příčin vlezl na noc do mrazicího boxu, kde ho našli mrtvého. Když se to dozvěděla jeho 85letá prababička, která žila ve stejném domě, dostala infarkt a zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Co školáka jménem Tiago k lezení do mrazáku přimělo, není podle listu Clarín jasné. Policie pracuje s hypotézou, že šlo o nerozvážnou výzvu, jíž chtěl na sebe upozornit na sociálních sítích.

Protože ale v 1,5milionové Córdobě panovala tropická vedra, je také možné, že se chlapec chtěl jen zchladit. Vyšetřovatelé v každém případě zkoumají jeho mobilní telefon.

„Nedokážu pochopit, co se vlastně stalo. Muselo to být kvůli silnému horku,“ řekla médiím zdrcená matka s tím, že chlapce mohl v mrazáku zabít i elektrický proud.

Dodala, že syn přišel pozdě večer domů poté, co hrál fotbal. Šel se vysprchovat a pak do svého pokoje spát.

Vzhledem k tropické noci a velkému množství komárů nemohla matka usnout. Kolem půl druhé v noci se šla osprchovat, zatímco její matka, chlapcova babička, která také žije v domácnosti, procházela bytem a všimla si, že starý mrazicí box, který byl už mimo provoz, byl najednou zapnutý.

„Když zvedla víko, objevila Tiaga celého modrého a s pěnou v ústech,“ líčila dále chlapcova matka nešťastnou událost. „Byl to maloobchodní mrazák, který jsem si vzala s sebou, když jsem zavřela svůj obchod. Obvykle byl odpojený, už pořádně nefungoval,“ dodala se slzami v očích.

Druhá část tragédie nastala, když se vše dozvěděla chlapcova prababička. Ta žila v horním patře domu upoutaná na lůžko a informace o pravnukově smrti ji zdrtila natolik, že zemřela.

Argentinec se při bouři ukrýval pod stromem, zasáhl ho blesk

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám