Hlavní obsah

Šest pohřešovaných dělníků po pádu mostu v Baltimoru je zřejmě po smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest dělníků pohřešovaných po pádu mostu v Baltimoru na východě Spojených států je pravděpodobně po smrti. Pátrání bylo pozastaveno, uvedla podle agentur policie ve státě Maryland. Čtyřproudový most se v noci na úterý částečně zřítil v důsledku nárazu nákladní lodi do jednoho z pilířů. V tu dobu na něm pracovalo nejméně osm lidí, dva se podařilo z vody vytáhnout.

Foto: Reuters

Zborcený most Francise Scotta Keye v Baltimoru a nákladní loď Dali, která do něj narazila

Článek

Marylandská policie podle agentury Reuters uvedla, že vzhledem k nízké teplotě vody a době, která uplynula od zřícení mostu Francis Scott Key Bridge, existuje jen malá naděje, že by se šest pohřešovaných našlo živých.

Superintendent Roland Butler sdělil, že pátrací a záchranná operace zhruba 18 hodin od kolapsu mostu přechází do nové fáze, která se zaměří na vyprošťování. Potápěči se na místo vrátí ve středu ráno místního času, uvedla agentura The Associated Press (AP).

Do mostního pilíře narazila kontejnerová loď Dali plující pod singapurskou vlajkou v úterý kolem 01:30 místního času (06:30 SEČ). Téměř okamžitě se do chladné vody zřítila část zhruba 2,6 kilometru dlouhého mostu přes řeku Patapsco, která měla v tu dobu teplotu zhruba osm stupňů Celsia.

Letecké záběry zříceného mostu v Baltimoru

Amerika

Záchranáři dříve zachránili dva z osmičlenné skupiny dělníků, kteří na mostě opravovali výmoly. Jeden byl ve vážném stavu hospitalizován. Marylandští představitelé se domnívají, že do vody spadli pouze tito lidé, ale stoprocentně to nepotvrdili.

Na mostě se v době nárazu nacházelo také několik vozidel, včetně jednoho o velikosti tahače s návěsem. Podle vedoucího baltimorských hasičů Jamese Wallace je pod vodou nespecifikovaný počet vozidel.

„Náš sonar zjistil přítomnost vozidel ponořených ve vodě,“ uvedl Wallace na tiskové konferenci. „Zatím nemáme informace o počtu,“ dodal podle americké stanice CNN.

V Baltimoru se zřítil most po nárazu lodi, ve vodě jsou lidi i auta

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám