Po raketovém útoku v severním Izraeli zemřel podle zdravotníků 25letý muž

foto Trosky domů po izraelském útoku na libanonskou vesnici Hibbáríja, 27. března 2024.

Tel Aviv - Pětadvacetiletý muž byl dnes vytažen mrtvý z trosek budovy v severním Izraeli po útoku Hizballáhu, píše zpravodajský web The Times of Israel (ToI) s odvoláním na záchrannou službu Magen David Adom. Libanonské šíitské hnutí Hizballáh dnes uvedlo, že na izraelské příhraniční město Kirjat Šmona vyslalo desítky raket v odpovědi na úterní izraelský útok na jiholibanonskou vesnici Hibbáríja, kde podle libanonských zdrojů agentury Reuters zahynulo několik lidí.

Muž podle informací ToI zemřel v průmyslové zóně v Kirjat Šmoně. Z trosek byl vytažen bez známek života a na místě prohlášen za mrtvého. Jeho jméno úřady nezveřejnily. Další muž ve věku kolem 30 let byl zachráněn z poškozené budovy a vyvázal bez zranění.

Při izraelských útocích na libanonskou Hibbáríji zahynulo podle dvou libanonských bezpečnostních zdrojů agentury Reuters nejméně sedm lidí. Terčem úderů bylo patrně krizové centrum spravované Hizballáhem. Izrael to nekomentoval.

V úterý izraelské vzdušné údery poblíž dvou měst na severovýchodě Libanonu zabily tři bojovníky Hizballáhu, uvedla skupina. Tyto údery Izrael potvrdil.

Izrael a Hizballáh, což je Íránem podporovaná ozbrojená skupina, která ovládá velkou část jižního Libanonu, spolu v roce 2006 svedly válku. Poté, co Izrael zahájil válku proti palestinskému islamistickému hnutí Hamás v Pásmu Gazy loni v říjnu, začala také přeshraniční palba na severní izraelské hranici mezi Hizballáhem a izraelskou armádou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 10°C

Celá předpověď