Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Maminka přišla o kočárek pro své dítě - AKTUALITA

Policisté zadrželi zloděje kočárku díky pozornému občanovi, který si zapamatoval jeho podobu a poznal jej při jízdě tramvají. 

Na základě zveřejnění kamerového záznamu v médiích, na kterém je zachycený muž přímo při krádeži kočárku, jsme na linku 158 přijali oznámení od pozorného občana. Ten hledaného poznal v tramvaji ve stanici Vltavská. Při zastavení tramvaje na zastávce Sparta, díky informaci od cestujícího jej policisté nalezli a zjistili, že se skutečně jedná o hledaného muže. Policisté cizince zadrželi pro podezření z trestného činu krádež a převezli jej na policejní služebnu. I přestože kamera muže zachytila při odcizení kočárku, ten se ke svému jednání nepřiznal a tvrdil, že pouze do domu vešel a protože byl opilý, nic si nepamatuje.

Státní zástupce Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 10 podal soudu návrh na potrestání sedmačtyřicetiletého cizince. Navrhl uložit podezřelému trest odnětí svobody ve výměře 6 měsíců, výkon tohoto trestu podmíněně odložit na zkušební dobu 18 měsíců, a dále nahradil způsobenou majetkovou škodu.

27.3.2024
kpt. Eva Kropáčová

Od poloviny ledna se policisté z Místního oddělení Hostivař zabývají krádeží dětského kočárku, který večer nechala maminka zaparkovaný před svým bytem v druhém patře domu. Když žena ráno otevřela dveře, kočárek s fusakem a dalšími věcmi už v chodbě nestál. Pro jistotu ještě prohledala všechny chodby domu a ostatní společné prostory, nicméně jej nikde nenalezla. Na základě zajištěných kamerových záznamů z domu se ukázalo, že kočárek „nedostal nožičky“ a na jeho zmizení nemá podíl ani žádná nadpřirozená síla. Díky kamerám umístěným v domě je vidět, jak dosud neznámý muž vchází do domu, posléze nastupuje s odcizeným kočárkem, již maskovaný bundou a kapucí na hlavě, do výtahu a opouští s ním dům. Svým jednáním dosud neznámý muž způsobil mamince velké komplikace a prakticky minimální možnost se s dcerkou dostat například na nákup nebo k lékaři, ale také ji způsobil škodu za bezmála patnáct tisíc korun.

V případě, že poznáváte muže na kamerovém záznamu, informace prosím předejte operátorům tísňové linky 158, nebo vše můžete oznámit na jakékoliv policejní služebně. V případě dopadení a odsouzení muži hrozí za trestný čin krádež až dvouletý trest odnětí svobody.

kpt. Eva Kropáčová
13.3.2024

vytisknout  e-mailem