Na podanie daňového priznania ostali dva dni, daňové úrady predĺžia úradné hodiny

Daňové úrady po celom Slovensku budú mať posledné dva dni, ktoré zostávajú na podanie daňového priznania, predĺžené úradné hodiny. Pri daňovom úrade v bratislavskej Petržalke bude k dispozícii v utorok 2. apríla aj mobilná kancelária. V stredu o tom informoval vedúci komunikačného oddelenia Finančnej správy (FS) Radoslav Kozák s tým, že daňové priznanie treba podať a daň zaplatiť do 2. apríla.

„Daňové úrady po celom Slovensku budú k dispozícii všetkým klientom počas predĺžených úradných hodín, a to 28. 3. (štvrtok) od 6:00 do 16:00 hod. a 2. 4. od 6:00 do 18:00 hod.,“ priblížil Kozák. V utorok bude pri daňovom úrade v bratislavskej Petržalke k dispozícii aj mobilná kancelária. Daňové priznanie tu bude možné odovzdať priamo z auta, a to v čase od 8:00 do 18:00 hod. Predĺžené hodiny bude mať aj Centrum podpory pre dane (call centrum) FS.        

K utorku (26. 3.) evidovala FS celkovo 625 957 daňových priznaní k dani z príjmov. Z toho si podľa FS splnilo svoju povinnosť 109 914 právnických a 516 043 fyzických osôb. Celkové plnenie je aktuálne na približne 49 %.

Daňové povinnosti si vedia klienti vybaviť aj elektronicky. Potrebné je registrovať sa na portáli FS. Na registráciu a následnú autorizáciu je potrebný elektronický občiansky preukaz s čipom (eID), respektíve kvalifikovaný elektronický podpis (KEP), priblížila FS.

Viac o téme: dane , daňové priznania , daňový úrad , Finančná správa FS , úradné hodiny

Súvisiace články

Aktuálne správy