Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Stolní tenistky Hodonína doma s Étivalem prohrály 1:3 na zápasy, čeká je odveta

Stolní tenistky Hodonína v semifinále Ligy mistryň proti francouzskému Étivalu prohrály 1:3 na zápasy. Jediný bod českého týmu zajistila Karin Grofová, která svůj zápas proti Rumunce Iacobové zvládla jednoznačně 3:0. V pátek čeká tým trenéna Mikesky ve Francii odveta, která je ještě může poslat do vytouženého finále.

Hodonínské stolní tenistky čeká semifinále Ligy mistryň
zdroj: Český stolní tenis

"Výsledek do odvety není ideální, bohužel. Na druhou stranu, už s Metami jsme si potvrdili, že jsme schopní nepříznivý vývoj dvojutkání zvrátit," řekl trenér Jaroslav Mikeska. S Metami prohrál jeho tým doma rovněž 3:1, ve Francii pak zvítězil stejným poměrem a pak ovládl takzvaný zlatý zápas.

Úvodní zápas v domácím prostředí dobře rozehrála hodonínská hráčka Sakura Moriová, přesto nakonec nestačila na Francouzku Marie Migotovou ve zkrácené hře páté sady, v níž prohrála 2:6.

Ve druhém utkání dokázala Natalia Partyková proti Portugalce Shaio Jieni srovnat na 2:2 na sety, další zkrácenou sadu ale opět opanovala členka francouzského Étivalu. Tentokrát dokonce své soupeřce nepovolila ani bod a zvítězila 6:0.

Bod naděje přidala Hodonínu Karin Grofová, jež si s přehledem a jednoznačně se třech setech poradila s Rumunkou Camelií Iacobovou. Do dalšího utkání pak znovu nastoupila Sakura Moriová, ale proti Shaio Jieni její hra nestačila a prohrála 1:3. Trenér Jaroslav Mikeska později potvrdil, že se na ní mohlo podepsat složité cestování z Japonska.

"Kvůli problémům s lety přiletěla až dnes ráno. Bylo na ní vidět, že není stoprocentní. Nám teď nezbývá než do pátku dobře zregenerovat, na odvetu do Francie odlétáme z Vídně už zítra kolem poledne. Rozhodně tuto sérii nevzdáváme, ve Francii se popereme o postup," uvedl Mikeska.

Odveta čeká ve Francii tým trenéra Mikesky v pátek. Pokud ji zvládne vítězně, bude jej čekat vytoužené finále Ligy mistryň.

Úvodní semifinále Ligy mistryň ve stolním tenisu:

Hodonín - Étival (Fr.) 1:3

Moriová - Migotová 2:3 (2, -10, -7, 7, -2), Partyková - Shao Jieni 2:3 (-8, -8, 8, 8, -0), Grofová - Iacobová 3:0 (2, 5, 7), Moriová - Shao Jieni 1:3 (-8, 3, -9, -9).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články