Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Chance Extraliga 2023/2024

Jorgenson přidal další triumf, ale po Napříč Flandry litoval van Aerta. Vyhrála také Vosová

Matteo Jorgenson pokračuje po svém přestupu do týmu Visma-Lease A Bike ve výtečných výkonech a po Paříž–Nice vyhrál také belgickou klasiku Napříč Flandry. Americký cyklista je prvním závodníkem v historii, který oba závody vyhrál v jedné sezoně. Jeho triumf ale kalí těžký pád, ve kterém si klíční kost a několik žeber zlomil týmový kolega Wout van Aert a přišel tím o nedělní závod Kolem Flander. Závod žen vyhrála Marianne Vosová. Přímý přenos mužských Flander sledujte v neděli od 9:45 na ČT sport a ČT sport Plus, od 14:55 začíná přenos ženského závodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jorgenson vyhrál klasiku Napříč Flandry, van Aert měl těžký pád se zraněním

Na zemi skončil po karambolu ve vysoké rychlosti kapitán Jorgensonova týmu Wout van Aert, který si ošklivě sedřel záda. Jeden z předpokládaných favoritů nedělní klasiky Kolem Flander zamířil s bolestivou grimasou na vyšetření do nemocnice, kde byla potvrzena zlomenina klíční kosti. Důvodem karambolu byl kontakt van Aertova kola s kolem jednoho ze soupeřů, k němuž došlo ve vysoké rychlosti ve sjezdu mezi úseky Berg ten Houte a Kanarieberg.

Ten byl kvůli své nebezpečnosti již vyřazen z programu slavnějších Kolem Flander, na menším závodě ale v itineráři přetrvává. Zranění si z hromadné nehody odnesli také Eritrejec Biniam Girmay, Belgičan Jasper Stuyven či dánský exmistr světa Mads Pedersen. Van Aert přijde o nedělní Flandry i o Paříž–Roubaix, ohrožen je i jeho start na Giro d'Italia.

"Viděl jsem Woutův pád zblízka a nevypadalo to dobře. Myslím na něj," řekl po dojezdu Jorgenson. Čtyřiadvacetiletý Američan si připsal druhé letošní vítězství a druhý triumf ve WorldTour poté, co začátkem března ovládl celkové pořadí závodu Paříž–Nice. "Tahle sezona je pro mě zatím jako ze sna," uvedl.

Cílem ve Waregemu projel s náskokem téměř půl minuty před Norem Jonasem Abrahamsenem a třetím Švýcarem Stefanem Küngem, s kterými byl předtím v několikačlenném úniku. Na třiapadesátém místě se v cíli objevil Pavel Bittner.

Závod žen vyhrála poprvé v kariéře Marianne Vosová, která ve sprintu dvojice porazila nizozemskou krajanku Shirin van Anrooijovou. Spurt o třetí místo vyhrála v boji čtveřice závodnic Letizia Paternosterová, která mimo stupně vítězů odsunula světovou šampionku Lotte Kopeckou. Do závodu nastoupila Julia Kopecká, naopak Kristýna Burlová se na start nepostavila.

Zdroj
ČT sport, Sporza

Hlavní zprávy

Nejčtenější články