6.6 C
Prague
Sobota, 1 června, 2024
novinky
More

    Mohlo by Vás zajímat

    Co dělat, když se ztratí klíč od auta?

    Ztratit klíč od auta je nejen nepříjemná situace, ale může se stát i skutečným problémem. Přestože se o ně obvykle staráme jako o poklad, stačí chvilková roztržitost či nešťastná náhoda, a klíč je pryč. Co v takovém případě dělat?

    Nejen pro zapomnětlivé

    Existuje několik scénářů, jak může k ztrátě klíče dojít. Může se stát, že klíče spadnou do kanálu nebo do řeky, či jednoduše zapomeneme, kam jsme je odložili. Bez ohledu na příčinu ztráty se nacházíme v nezáviděníhodné situaci, protože máme auto, ale autoklíče k němu nikde. A bez nich s autem neodjedeme. Důležité je zachovat chladnou hlavu a nepropadat panice. Ideální situací je, když doma máme náhradní klíč od auta. V takovém případě stačí nalézt způsob, jak ho dostat z domova k vozidlu, a můžeme bez problémů pokračovat v cestě. Někdy se stává, že náhradní klíč nemáme k dispozici. V takovém případě musíme začít jednat rychle a hledat řešení s odborníky.

    Raději profesionální pomoc

    Specializované firmy mohou pomoci s výrobou klíčů nových. Avšak je třeba počítat s tím, že tento proces může být finančně náročný. Výroba nového klíče zahrnuje odtah a převoz vozidla do servisu, otevření vozidla, demontáž zámků a další úkony, které se mohou prodražit. V klíčích je často uloženo i dálkové ovládání centrálního zamykání, čipy pro imobilizér a další funkce, je pak nutné řešit i překódování a případnou opravu. Tento způsob pocítí nejvíce naše peněženka, ale stále to vyjde levněji než koupě nového auta. Pokud máme ještě kartu k vozu, kterou jsme spolu s klíči dostali při koupi, může pomoci s výrobou nových klíčů, tedy spíše jejich přiděláním, a výsledná suma bude znatelně nižší.

    Abychom předešli podobným situacím, je nejlepší mít vždy alespoň jeden náhradní klíč k dispozici. Prevence je vždy lepší než řešení potíží.

    Latest Posts

    pr clanky

    Redakce doporučuje