Spojte se s námi


Fotbal

Lionel Messi se stal před duelem Ligy mistrů terčem útoků ze strany kouče soupeře: Posedlý trpaslík s tváří ďábla. Uražen byl i trenér Miami, teď přišla omluva

Lionel Messi se konečně uzdravil a Inter Miami se na něj může spolehnout v klíčovém utkání, které klub čeká již tento týden. V odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů musí odvracet porážku s Monterrey. Kouč mexického týmu přilil olej do ohně a urážel nejen argentinskou modlu, ale také jeho trenéra.

Publikováno

dne

Lionel Messi se konečně uzdravil a Inter Miami se na něj může spolehnout v klíčovém utkání, které klub čeká již tento týden. V odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů musí odvracet porážku s Monterrey. Kouč mexického týmu přilil olej do ohně a urážel nejen argentinskou modlu, ale také jeho trenéra.

Inter Miami prožívá vydařený start nové sezony. Před jejím začátkem ještě mírně posílil svůj tým a zdá se, že letošní ambice budou úplně odlišné oproti loňským. V MLS zatím patří k nejlepším týmům, ve Východní konferenci drží třetí pozici.

Uspět však chce Lionel Messi se svými spoluhráči také ne mezinárodním poli. Aby se to podařilo, čeká mužstvo z Floridy nelehký úkol. V Lize mistrů se dostali zatím do čtvrtfinále, jenže v prvním duelu na domácí půdě podlehli bez své argentinské hvězdy mexickému Monterrey 1:2.

Do odvety už ale nejlepší fotbalista historie nastoupí. A mexický klub by se měl bát. Kapitán úřadujících mistrů světa se totiž v prvním utkání, do kterého po zranění naskočil, blýskl parádním gólem a stál také u zrodu druhé branky Miami.

Mimo to má ale o motivaci navíc. Nepěkně jej totiž urážel asistent trenéra Monterrey Nicolás Sánchez, mimochodem rodák z Argentiny.

Nejen Lionel Messi terčem urážek

Veškeré potíže začaly už před prvním vzájemným utkáním. Hlavní trenér Monterrey Fernando Ortiz přiznal obavy, že se Miami dostává speciálního zacházení ze strany rozhodčích a funkcionářů kvůli tomu, že za něj hraje Lionel Messi.

„Vše, co Messiho obklopuje, může vést ke sportovním i nesportovním rozhodnutím. Mám obavy. Fotbal je byznys,“ cituje jej server The Guardian. Dostal Ortiz sudí pod tlak? Kdoví. Každopádně Inter v zápase, který Monterrey vyhrálo 2:1, dostal šest žlutých karet a jednu červenou, některé tresty byly přísné a hráči nebyli spokojení.

Před šatnou hostí se měli Messi, Jordi Alba, Luis Suárez a trenér Tato Martino pohádat. Důvodem dle serveru USA Today měla být konfrontace rozhodčího ze strany hráčů.

Aby toho nebylo málo, tak pro změnu prostřednictvím média Fox Sports MX uniklo vyjádření Ortizova asistenta Nicoláse Sáncheze, který měl celou konfrontaci vidět na vlastní oči a posléze o ní mluvil v šatně svého týmu.

„Trpaslík byl posedlý, měl tvář ďábla. Přiložil pěst k mému obličeji a zeptal se mě, kdo si myslím, že jsem. Nepodíval jsem se na něj, díval jsem se jinam a neodpověděl mu. To vše jen zhoršilo,“ vyjádřil se Sánchez.

Pustil se i do trenéra Miami: „Jaký to ubohý panáček. Měl jsem ho před sebou, nazýval mě bláznem, hlupákem. Ptal se, jestli budu brečet. To, co Miami udělalo, je vážné. Chtějí pošpinit hřiště.“

Lionel Messi tak má o motivaci postaráno. Že se nevyplatí jej naštvat? O tom může vyprávět Louis van Gaal. Nicméně Argetinec se dočkal omluvy, stejně tak jeho trenér. Bude to ale k něčemu? To se dozvíme již ve čtvrtek.

Zdroj: The Guardian, CONCACAF, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.