Hrad Bystrica vstupuje do novej sezóny s dvomi skvelými novinkami

Hrad Bystrica vstupuje do novej turistickej sezóny s dvomi novinkami. Prvou z nich je mobilná aplikácia Hrady 3D, druhou sklenená tabuľa, ktorá je posledným z diel projektu Okno do minulosti. Informoval o tom zastupujúci riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región Pavol Štefčík.

11.04.2024 08:00
Považská Bystrica hrad Bystrica Foto: ,
Na snímke turisti na Považskom hrade.
debata
Hrad Bystrica vstupuje do novej sezóny s dvomi novinkami
Video
Hrad Bystrica vstupuje do novej turistickej sezóny s dvomi novinkami. Prvou z nich je mobilná aplikácia Hrady 3D, druhou sklenená tabuľa, ktorá je posledným z diel projektu Okno do minulosti. Informoval o tom zastupujúci riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región Pavol Štefčík. / Zdroj: TASR

„Aplikácia Hrady 3D ponúka návštevníkom vizualizáciu zrekonštruovanej časti hradu, konkrétne hradného paláca. Aplikácia zobrazuje aj Rafaela Podmanického, ktorý bol majiteľom hradu v 16. storočí,“ priblížil Štefčík.

Druhou novinkou je sklenená tabuľa umiestnená pod hradom, ktorá zobrazuje hypotetickú vizualizáciu hradu z čias jeho najväčšej slávy. Tabuľa je poslednou časťou sedemdielnej skladačky. Ďalších šesť tabúľ je rozmiestnených po celom Trenčianskom samosprávnom kraji. Nechýbajú napríklad v Trenčíne, na Čachtickom hrade, na hrade Tematín či na hrade Beckov.

Predstavenie tohtoročných noviniek na hrade Bystrica je podľa neho zároveň symbolickým otvorením turistickej sezóny v Trenčianskom samosprávnom kraji.

Devín Čítajte viac Ukončili rozsiahly projekt obnovy Hradu Devín, čo pribudlo? Hrad Likava, likava, hrad Čítajte viac Hrad Likava chcú zrenovovať z projektu cezhraničnej spolupráce
debata chyba
Viac na túto tému: #hrad #Považská Bystrica