Hlavní obsah

Hamás odmítl izraelskou nabídku na příměří v den, kdy Írán vypustil drony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palestinský Hamás v sobotu odmítl izraelský návrh na příměří. Udělal to právě v den, kdy Írán vypustil desítky až stovky dronů a dalších střel na židovský stát, napsal list The Jerusalem Post. Hamás v sobotu oznámil, že svou opověď na pondělní izraelský návrh předal vyjednavačům v Kataru a Egyptě. Izraelská reakce není známa.

Foto: Reuters

Ismáíl Haníja

Článek

Ani půl roku po útoku Hamásu a dalších palestinských teroristických skupin na Izrael se nedaří situaci odblokovat. Hamás trvá na svých požadavcích, že jakákoli dohoda musí zahrnovat i konec války

Izrael chce za ústupek v Gaze seznam rukojmích. Jenže Hamás už jich zřejmě moc živých nemá

Svět

„Znovu potvrzujeme, že se držíme svých požadavků a národních požadavků našeho lidu na trvalé příměří. Stažení okupační (izraelské) armády z celého Pásma Gazy, návratu vysídlených do oblastí jejich pobytu, zesílení přicházející pomoci a zahájení rekonstrukce,“ sdělilo hnutí v odpovědi podle listu The Jerusalem Post.

Hamás současně uvedl, že je připraven vyměnit zbylé rukojmí za stovky Palestinců vězněných v Izraeli.

Izrael požaduje propuštění rukojmích zadržených Hamásem 7. října, nemíní však skončit s boji, dokud Hamás nepřestane existovat jako vojenská síla. Současně hrozí útokem na oblast u města Rafáh na jihu pásma u egyptských hranic, kde je nyní přes milion lidí.

Izrael: Odpovíme Íránu v pravý čas

Blízký a Střední východ

Výběr článků

Načítám