Denník N

Nedeľná nekázeň: Pravdy, zaobalené do cirkevného brokátu, nie sú večné

Obrázok - fotomontáž oficiálnej mediálnej kampane synody
Obrázok – fotomontáž oficiálnej mediálnej kampane synody

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Viac načúvaj iným a nerečni zoširoka o sebe a svojich skúsenostiach. Tvoj život zaujíma najviac teba samého. Vyzerá to ako dobrá rada pre seniorov, ale je to aj skúsenosť, s ktorou veľa nenarobíme.

Starnúci človek sa postupne vzďaľuje od stále aktualizovaných východísk, ktoré modelujú aj jeho súčasnosť. Rozhoduje sa podľa skúseností, ktoré nadobudol zamlada. S rozpakmi hľadí na nové nástroje, nevie ich používať, a preto meria starým metrom. Nazdáva sa, že chyba je v novom svete, ktorý ho tesne obklopuje a zalieva prívalovými vlnami.

Nerozumie, nehodlá privyknúť, nevie sa prispôsobiť a nechce sa meniť. V starnúcej krajine dúfame, že sa vzdialenosť medzi starými a mladými dajako sama zajazví a bude to držať.

Aby sa nestalo, že seniori budú raz naozaj len na ťarchu, mali by starí aj mladí viac

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Nedeľná nekázeň

Komentáre

Teraz najčítanejšie