Tsitsipas sa dostal do elitnej spoločnosti. V Monte Carle má tri tituly za štyri roky

Stefanos Tsitsipas s trofejou po triumfe na turnaji ATP v Monte Carle 2024.
Stefanos Tsitsipas s trofejou po triumfe na turnaji ATP v Monte Carle 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. apr 2024 o 11:48

S týmto miestom ma viaže silné puto, uviedol.

BRATISLAVA. Grécky tenista Stefanos Tsitsipas a prestížny turnaj na antuke v Monte Carle, to skrátka patrí k sebe.

Tsitsipas v Monackom kniežatstve za posledné štyri roky trikrát dvíhal nad hlavu víťaznú trofej a okrem toho získal v sledovanom období už len tri ďalšie turnajové tituly (Mallorca, Los Cabos a Lyon).

Ten aktuálny sa zrodil v nedeľu po dominantnom výkone nad Casperom Ruudom, ktorého zdolal 6:1, 6:4 a získal jedenástu singlovú trofej na hlavnom mužskom okruhu.

Finále sledoval v hľadisku aj jazdec stajne Ferrari v rámci šampionátu formuly 1 Charles Leclerc, ktorý je pôvodom z Monaka.

Tsitsipas: Veľmi som chcel toto víťazstvo

"Veľmi som chcel toto víťazstvo. Vyhrať nejaký turnaj po tretí raz je vždy náročnejšie ako prvý alebo druhýkrát. S týmto miestom ma viaže silné puto. Ďakujem rodine a priateľom, že mi pomáhajú a najmä Bohu, že mi umožnil precítiť túto chvíľu. Veľmi si to vážim," povedal Tsitsipas po finálovom triumfe.

Oficiálny web Asociácie tenisových profesionálov (ATP) upozorňuje, že 25-ročný Grék rozšíril privilegovanú skupinu hráčov, ktorá na tisíckovom podujatí v Monte Carle triumfovala minimálne trikrát.

Okrem neho tam trikrát v minulosti zvíťazili aj Rakúšan Thomas Muster, Rumun Ilie Nastase, Švéd Björn Borg a rekordne 11-krát Španiel Rafael Nadal.

Členom tímu sľúbil najlepší tenis

Na ceste k svojmu aktuálnemu triumfu Tsitsipas zdolal aj troch hráčov svetovej desiatky, čo sa mu podarilo prvýkrát od Toronta 2018.

Teraz nimi boli Nemec Alexander Zverev (5.), Talian Jannik Sinner (2.) a aj spomenutý Ruud, ktorý sa vďaka finálovej účasti posunul v rebríčku z desiateho na šieste miesto.

Tsitsipas sa vyšplhal z 12. na 7. miesto svetového singlového poradia. Do TOP 10 sa vrátil prvýkrát od februára.

"Som rád, že som od začiatku do konca predvádzal svoj nekompromisný tenis s množstvom rôznych úderov a nepoľavil som. Každému členovi svojho tímu som sľúbil, že ukážem najlepší tenis a aj sa mi to podarilo. Som maximálne šťastný," dodal Tsitsipas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tsitsipas sa dostal do elitnej spoločnosti. V Monte Carle má tri tituly za štyri roky