Denník N

Mesiáš?

Péter Magyar na demonštrácii v Budapešti 6. apríla. Foto - Facebook Pétera Magyara
Péter Magyar na demonštrácii v Budapešti 6. apríla. Foto – Facebook Pétera Magyara

Zdola budovaná kampaň Ivana Korčoka mi bola oveľa sympatickejšia ako vystupovanie Pétera Magyara. 

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keby som mal o štyridsať rokov menej, začal by som tento článok niektorou z revolučných básní Sándora Petőfiho. Nejako tak, že „more sa zdvihlo, more národov ožíva“, potom by som sa oduševňoval vlastnými skromnými slovami.

Mám však po sedemdesiatke, zostanem radšej pri faktoch. Obyvatelia Maďarska sa niekoľko týždňov opäť opájajú nadšením. Na scéne sa objavil štyridsaťtriročný právnik a do ulíc „vytiahol“ desiatky tisíc ľudí (podľa niektorých zdrojov stotisíc).

Péter Magyar (lebo o ňom je reč) by mohol byť prototypom úspešného človeka fideszáckej éry. Najprv pôsobil v diplomatických službách, potom bol generálnym riaditeľom istej štátnej inštitúcie. Následne sa mu rozpadlo manželstvo a rozviedol sa so svojou manželkou, ktorá bola ministerkou spravodlivosti v Orbánovej vláde.

Mám byť cynický? Magyara po rozvode akoby

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Viktor Orbán

Komentáre

Teraz najčítanejšie