Denník N

Prečo má Nemecko problém s migrantmi? Lebo tam robia bordel

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autor je čestný predseda SaS

Samozrejme, prepáčte mi to slovo bordel. Žiaľ, je to slovo, ktoré najviac vystihuje situáciu v Nemecku, a malo by nám to byť ponaučením pri prijímaní migrantov. Znie to ako kolektíve a paušálne hodnotenie? Áno. Viem, že je to politicky nekorektné, no všetky doterajšie snahy uchopiť ilegálnu migráciu inak zjavne stroskotali. Lebo čísla sú neúprosné. Poďme sa teda na ne pozrieť.

Nemecká polícia zverejnila Policajnú kriminálnu štatistiku za rok 2023, z ktorej vyplýva nasledovné:

Trestných činov sa dopúšťajú aj Nemci (vrátane tých, čo sa narodili v cudzine, ale už dostali nemecké občianstvo, a vrátane tých, ktorí majú okrem nemeckého aj nejaké iné občianstvo) a to 1,8 osoby na 100. Čiže 1,8 percenta zo všetkých osôb žijúcich v Nemecku a s nemeckým občianstvom minulý rok spáchalo trestný čin. Nemcov je niečo vyše 72 miliónov. No cudzincov (bez nemeckého občianstva), ktorých je 12 miliónov, sa nejakého trestného činu dopustilo 7,9 percenta. To je štyrikrát viac (aby som bol presný, 4,39-krát viac). Ľudskoprávnym aktivistom sa to nebude páčiť, ale toto je realita za rok 2023 – cudzinci páchajú v Nemecku 4,4-krát viac trestných činov ako Nemci.

Lenže aj v Nemecku nie je cudzinec ako cudzinec. Pozrime sa na nich podľa krajín pôvodu – a to podľa podielu podozrivých, teda osôb, ktoré eviduje nemecká kriminálna polícia ako podozrivé zo spáchania trestného činu:

Alžírsko 45,3 %

Gruzínsko 44,7 %

Tunisko 19,8 %

Afganistan 16,2 %

Albánsko 14,0 %

Maroko 13,8 %

Libanon 12,0 %

Sýria 11,8 %

Egypt 11,5 %

Niger 11,4 %

Irán 11,0 %

Z 11 uvedených krajín je 10 moslimských. Na porovnanie: cudzinci z Ukrajiny 3,9 % a cudzinci napríklad z Chorvátska 2,5 %. Stačia tieto čísla, aby ste vedeli, že je zle? Aké je teda riešenie?

Po prvé, nekompromisne všetkých cudzincov, ktorí ešte nestihli nadobudnúť nemecké občianstvo a spáchali násilný alebo majetkový trestný čin (laicky povedané bili alebo kradli), vyhostiť.

Po druhé, ako preventívne opatrenie zriadiť mimo EÚ azylové centrá, kam budú prevedení všetci žiadatelia o azyl. Najmä všetci, ktorí boli vylovení či zachránení v Stredozemnom mori. Lebo to okamžite zruší miliardový biznis prevádzačom. Nikomu sa totiž neoplatí zaplatiť 1000 dolárov a riskovať život plavbou na gumenom člne cez Stredozemné more.

Preto SaS a konkrétne ja osobne budem hlasovať za (alebo inak podporím) všetky opatrenia, ktoré obmedzia ilegálnu migráciu. Nie preto, aby som rozdúchaval vášne na sociálnych sieťach, ale preto, lebo čísla jednoducho nepustia. V sobotu 8. júna rozhodnete vy.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie