Najväčší bazén sveta je vyše 1 kilometer dlhý a má 250 miliónov litrov vody

Plávanie v nekonečných bazénoch už nie je ničím výnimočným, mnoho luxusnejších hotelov má na streche podobnú vodnú nádrž. Aj rôzne tvary či adrenalínové atrakcie už málokoho ohromia. Úžasný dojem však určite vytvorí kolosálny bazén, ktorý sa tiahne viac ako kilometer pozdĺž pobrežia.

17.04.2024 06:00
debata

Rezort San Alfonso del Mar sa nachádza v pobrežnom letovisku Algarrobo, približne 100 kilometrov západne od Santiaga, hlavného mesta Čile.

Práve v rámci tohto luxusného prímorského letoviska sa nachádza najväčší bazén na svete, ktorý láka cestovateľov z z celého sveta. Veď akoby aj nie! Plávanie v ňom doslova nemá konca-kraja.

Diamantová pláž na Islande
Video
Zdroj: mReportér: Jaro Karak

Tento vodný zázrak sa tiahne 1013 metrov popri malebnom pobreží a má hĺbku až 35 metrov. Vďaka svojim neuveriteľným rozmerom je zapísaný v Guinessovej knihe rekordov ako najväčší vonkajší bazén sveta.

Jeho obrovská rozloha pokrýva plochu približne 80 000 metrov štvorcových a obsahuje ohromujúcich 250 miliónov litrov krištáľovo čistej morskej vody, ktorá pochádza priamo z Tichého oceánu a je panensky čistá. Prechádza totiž sofistikovaným filtračným a vykurovacím systémom, ktorý zaisťuje optimálnu čistotu pre plavcov.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Navštívili ste nezabudnuteľné miesto a zachytili ste ho na video? Pošlite nám ho cez novú aplikáciu mREPORTÉR

Bazén San Alfonso del Mar odlišuje od všetkých ostatných na planéte nielen jeho veľkosť, ale aj bezkonkurenčné vybavenie, ktoré ponúka – od pokojných lagún a piesočnatých pláží až po možnosti na kajakovanie a plachtenie.

Vstup do bazéna San Alfonso del Mar je vyhradený len pre hostí rezortu. A tak tí, ktorí túžia zažiť jeho nekonečné vodné pôžitky, si môžu rezervovať ubytovanie, ktoré ponúka celý rad luxusných možností, od útulných apartmánov až po honosné vily.

suchá pokožka, koža, popraskaná koža Čítajte viac Tajomná Atacama je vraj dvojčaťom Marsu. Priťahuje vedcov, ktorí hľadajú život recepcia, Aura, Dubaj, bazén, skypool Čítajte viac Ak sa chcete okúpať v jednom z najvyššie položených bazénov na svete, nesmiete mať hocijaké plavky Pražský hrad / Čestná stráž / Praha, Česko, Česká republika Čítajte viac Tri z top 10 miest pre sólo turistov máme u susedov. Na 2. mieste boduje Praha, len v jednej veci zlyhala

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bazén #Čile #Chile