Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Navrhovaný objekt sa v nadzemných podlažiach skladá z dvoch objektov, ktoré sa vizuálne rozdeľujú od úrovne druhého nadzemného podlažia.

Bratislava 18. apríla (TASR) - V bratislavskom Ružinove plánujú vybudovať polyfunkčný objekt za približne 21 miliónov eur. Postaviť sa plánuje hotel i bytovka. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor, spoločnosť Retep Slovakia, predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

"Účelom navrhovanej činnosti je vybudovanie nového polyfunkčného objektu s funkciami krátkodobého ubytovania s príslušným vybavením, bývaním a obchodnými priestormi medzi ulicou Gagarinová a Mierová," uviedol investor v zámere. Nachádzať sa má v susedstve mestskej radiály ulice Gagarinova. Územie je tiež ohraničené ulicami Brodná a Mierová.

Navrhovaný objekt sa v nadzemných podlažiach skladá z dvoch objektov, ktoré sa vizuálne rozdeľujú od úrovne druhého nadzemného podlažia. Prvý objekt má 13 nadzemných podlaží a jedno ustúpené podlažie, druhý tvorí sedem nadzemných podlaží.

"Oba objekty sú spojené dvoma podzemnými podlažiami," dodal investor. Vybudovať plánuje aj celkovo 211 parkovacích stojísk, z toho 205 parkovacích stojísk bude umiestnených v podzemnej parkovacej garáži.

Prvý objekt má slúžiť ako hotel s ubytovacími jednotkami, nachádzať sa tam má aj recepcia, multifunkčná sála či reštaurácia s kaviarňou. Druhý objekt má slúžiť na bývanie s bytmi. Súčasťou majú byť aj exteriérové zelené voľné plochy, ktoré budú parkovo upravené a budú poskytovať exteriérový priestor doplnený o prvky drobnej architektúry, detské ihrisko i oddychové parkové plochy.

Predpokladaný začiatok výstavby je v roku 2025, jej ukončenie sa predpokladá v roku 2028.