Perušič se Schweinerem vypadli na písku v Tepicu v osmifinále a jsou devátí

foto Ilustrační foto - Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu, semifinále muži, 4. června 2023 v Ostravě. Zleva Ondřej Perušič a David Schweiner z České republiky.

Tepic (Mexiko) - Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner prohráli v osmifinále turnaje Pro Tour kategorie Elite v Tepicu s Kubánci Jorgem Alayem a Noslenem Díazem 19:21, 18:21. V hale na mexickém písku, kde loni v Tlaxcale vybojovali senzační světové zlato, obsadili dělené deváté místo.

"Z hlediska skóre skončil zápas relativně těsně. Měli jsme asi i pár šancí na to ho zdramatizovat a dovést do tie-breaku. To se bohužel nepovedlo," řekl ČTK Perušič.

Turnajové dvojky v Mexiku po dvou výhrách páteční ranní duel o vítězství ve skupině s Brazilci Adrém a Georgem za nepříznivého stavu ve druhém setu skrečovaly. Proti Kubáncům, kteří je porazili na úvod jejich tažení za světovým zlatem, se Perušič snažil co nejvíc ulevit zdravotně indisponovanému Schweinerovi a často útočil na druhou, což většinou fungovalo.

V prvním setu kubánští kvalifikanti za stavu 5:8 čtyřmi body v řadě průběh otočili a vedení udrželi až do konce. Ve druhém se jim po technickém time-outu podařila dokonce pětibodová šňůra, na kterou už Češi nenašli odpověď.

"Vzhledem k tomu, že Davidův stav se ještě zhoršil, tak jsme tomu hodně přizpůsobili hru. Ukázalo se, že to Kubánce dost zaskočilo a dlouho na to nemohli najít recept. K vítězství nám nicméně přece jen chybělo buď o něco více lepších podání, úspěšnějších obran nebo lepší ztráty. O těch pár bodů jsme si prostě zasloužili prohrát," uvedl Perušič.

Na letošním úvodním turnaji v Dauhá skončili Perušič se Schweinerem pátí. Místo na olympijských hrách v Paříži mají díky zlatu z MS zajištěné, k potvrzení účasti musejí odehrát ještě tři turnaje.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Tepicu:

Muži:

Play off - 1. kolo:

Alayo, Díaz (13-Kuba) - Perušič, Schweiner (2-ČR) 2:0 (19, 18).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je čtvrtek 2. května 2024

Očekáváme v 17:00 21°C

Celá předpověď