Postprodukční skupina PFX Group kupuje Human Film

pátek, 19. dubna 2024, 12:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Česká postprodukční společnost PFX Group koupila s podporou Genesis Capital polské studio Human Film.

Zástupci PFX Group a Human Film, zdroj: PFX Group

Zástupci PFX Group a Human Film, zdroj: PFX Group

Postprodukční skupina PFX Group se díky strategické a investiční podpoře Genesis Capital stává se 100% vlastníkem polského studia Human Film zaměřeného na vizuální efekty a animaci. Tým celé skupiny tak nyní čítá 210 členů. 

PFX, která se postprodukčně podílela mimo jiné na dramatu Napoleon, čtvrté řadě Stranger Things či sportovním seriálu Winning Time z dílny HBO, se tak spojuje se studiem, které je schopno vytvářet složité animované postavy, realistická zvířata a další speciální efekty pro celovečerní filmy, televizní seriály a reklamu. Společně s PFX aktuálně dokončují 3D animovaný film Diplodokus, kde obě společnosti figurují v roli koproducentů.

„Tato akvizice nejen rozšiřuje působnost skupiny PFX za hranice České republiky a Slovenska, ale znamená také náš vstup na polský trh. Je také prvním krokem v realizaci naší strategie, která spočívá v organickém růstu společnosti prostřednictvím strategických akvizic,“ komentuje akvizici Martin Viliš, Partner v Genesis Capital Equity.

„Jsme nadšeni, že můžeme v rodině PFX přivítat nesmírně talentovaný tým studia Human Film. Tato strategická akvizice nejen posiluje rozsah našich špičkových služeb, ale také podtrhuje náš závazek posouvat hranice kreativity a inovací ve světě animace a vizuálních efektů a přinášet našim klientům i divákům jedinečné zážitky," řekl Jiří Mika, generální ředitel PFX Group, a dodává: „Naším cílem je vybudovat síť postprodukcí, které budou fungovat na stejných principech i infrastruktuře a právě tato akvizice společně s naší slovenskou pobočkou toto umožňuje.“

-stk-