Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

Česká pošta testuje nové stejnokroje. Dodá je do tří set poboček v Česku

Česká pošta na zkoušku dodá nové stejnokroje do tří set poboček. foto: Facebook České pošty

Zaměstnanci třech stovek z 2 900 poboček České pošty budou mít nové stejnokroje. Testování uniforem, které společnost vyjde na pět milionů korun, potrvá až do konce června. Pošta to v pátek oznámila v tiskové zprávě. Na sociálních sítích, kde se pošta svými novými uniformami pochlubila jako první, jejich design vyvolal mnoho odlišných reakcí.
  17:50

„Vzhled naší stávající stejnokrojové kolekce pochází už z let 2009 až 2010. Design inovovaných uniforem byl schválen koncem roku 2022. Při jejich vývoji firma vzala v potaz potřeby pobočkové sítě, a především připomínky za takřka desetileté užívání stávajících stejnokrojů. Ty nasbírala od zaměstnanců, odborových organizací a dalších organizačních složek naší firmy,“ uvedla ředitelka divize pobočkové sítě Martina Ivanová.

Zásadní změnou u nových stejnokrojů proti předchozí kolekci jsou podle pošty především použité materiály, které by zaměstnancům měly přinést výrazně vyšší komfort. Kolekce pro vnitřní prostory byla navíc rozšířena o nové součásti, jako je triko polo a šaty.

Vedle základních barev České pošty jsou pro svěžejší a modernější vzhled použity i barvy doplňkové – tyrkysová a odstíny šedé. Motiv poštovní trubky je nejen na halence a košili, ale i na límečku a přední části polotrika.

Na podobě kolekce se podílela externí firma, která má dlouholeté zkušenosti v profesním odívání. Dodavatel vzešel z otevřené veřejné zakázky. Pošťačky a pošťáci na pobočkách budou inovovanou stejnokrojovou kolekci tři měsíce zkoušet, aby mohli následně sdílet své názory a poznatky na jejich komfort, funkčnost a pohodlí v práci i reakce zákazníků.

„Připomínky jsou velmi důležité, jelikož na jejich základě bude rozhodnuto o případných úpravách střihu, designu a materiálů, aby se ve stejnokrojích všechny kolegyně a kolegové cítili co nejlépe a současně v nich co nejlépe prezentovali Českou poštu před veřejností,“ dodala Ivanová.

Na sociálních sítích, kde se pošta svými novými uniformami pochlubila jako první, jejich design vyvolal mnoho odlišných reakcí. „Zlepšit kvalitu služeb to ne. Zavírat pobočky, propouštět zaměstnance z důvodu ,šetření‘ to umí. Ale na druhou stranu pořídí nové stejnokroje. Asi ,velmi chytré‘ vedení České pošty,“ komentoval jeden uživatelů.

„Moc pěkné, slušivé oproti tomu, co jsme měli my u přepážek,“ pochválila naopak nový design další k komentujících.

Česká pošta zaměstnává okolo 20 000 lidí a provozuje 2 900 poboček. Loni hospodařila se ztrátou tři čtvrtě miliardy korun.

Líbí se vám nové uniformy České pošty?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00pátek 26. dubna 2024. Anketa je uzavřena.

NE655
ANO110
Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...