Hlavní obsah

Bral steroidy, pak vyzýval Vémolu. Bouřlivák má první misi. Nejtěžší soupeř, reaguje Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyzýval Karlose Vémolu a další zvučná jména domácí scény, nakonec na horkokrevného irského bojovníka Willa Fleuryho kývl ostřílený český bijec Daniel Škvor. Souboj dvou mlátiček v polotěžké divizi bude jednou z hlavních ozdob sobotního turnaje Oktagon 56 v anglickém Birminghamu, kde mimo jiné půjde o důležitý krok na cestě za titulem. Ten by se totiž v létě po Odvetě století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem mohl uvolnit. „Titul je jedna z možností,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz pětatřicetiletý Škvor.

Foto: Oktagon MMA

Will Fleury (vlevo) a Daniel Škvor utvoří jeden z nejatraktivnějších duelů turnaje Oktagon 56

Článek

Sotva podepsal kontrakt, okamžitě se zapsal do paměti českých bojovníků. Obrovitý Ir Will Fleury si na mušku mimo jiné vzal legendárního Karlose Vémolu, s nímž shodou okolností v minulosti trénoval. Teď se oba setkávají pod stejnou značkou, nicméně kroky vedou opačným směrem. „Karlos Vémola? V prosinci dostal na bradu, takže mu dám nějaký čas, aby se dal dohromady, a mezitím zničím někoho jiného. Rozhodně však neukončí kariéru do té doby, než se se mnou utká,“ věřil si při podpisu smlouvy Fleury.

Hozené laso nakonec sebral Vémolův tréninkový parťák Daniel Škvor, který si moc dobře uvědomuje, co by mu případný skalp ostříleného bojovníka světové organizace Bellator přinesl. „V MMA půjde o nejtěžšího soupeře, to bezpochyby. Nutno ale dodat, že když jsem ještě zápasil v K-1, tak jsem narazil na větší střelce. Jmenovitě třeba na Romana Kryklia či Antonia Plazibata,“ srovnává pražský fighter.

S Fleurym se před několika týdny dokonce setkal na natáčení pořadu Tváří v tvář. „Mám jasný cíl, vymlátit tuhle divizi. Zmlátím každého, koho mi dají. Můžu si dělat, co chci!“ říká sebevědomě urostlý Ir. „Chtěl tím získat zápas a upevnit si pozici. Případná výhra mě katapultuje opravdu vysoko. Jde hlavně o světový žebříček, kde je Fleury mnohem výš,“ uvědomuje si Škvor, který naposledy loni v prosinci dokázal zdolat oblíbeného Němce Martina Zawadu.

Irský pořízek naposledy brázdil vodami zámořské organizace PFL, kde byl ovšem pozitivně testován na doping. Komisaři našli v jeho těle stopy anabolického steroidu drostanolonu, kvůli čemuž vyfasoval stopku až do 1. ledna 2024 a pokutu ve výši 2 400 liber (přibližně 70 tisíc korun). V PFL mu navíc byla zrušena výhra nad Krzysztofem Jotkem. „Vědomě jsem bral steroidy, abych nabral váhu a získal výhodu,“ hájil své počínání Fleury.

V zámoří logicky dostal padáka, proto záhy zamířil do největší česko-slovenské MMA organizace Oktagonu MMA, kde působí i další svérázní bojovníci. Příkladem je irský bouřlivák Shem Rock či Angličan Akonne Wanliss, které čeští a slovenští fanoušci dvakrát nemusí. „Fleury je oproti nim profesionál, vůbec bych to nespojoval. Je na jiné úrovni, tihle ostatní jsou jen kašpárci,“ odlehčuje situaci Škvor.

Český bijec přitom vůbec poprvé v MMA kariéře vyrazí za hranice, rovnou do anglického Birminghamu, kde by jeho irský rival mohl mít i zástup „znepřátelených“ fanoušků. „V Anglii jsem nikdy nebyl, těším se, co uvidím. Rozhodně se nebojím. Fleury nebude na domácí půdě,“ ujišťuje se zástupce pražského gymu Reinders MMA a rovněž si myslí, že ho od titulové šanci dělí jediná výhra. Právě ta nad Fleurym.

Jisté je, že v kleci budou létat skutečné bomby. Oba v minulosti ukázali, že ve svých úderech mají doslova granát. „Nebude to procházka růžovým sadem. Budu chtít podat výkon. Dan přijede odhodlaný mě vypnout, což nemůžu ignorovat, a člověk si musí na tahle nebezpečí dávat sakra pozor. Porážka se nikdy nedá vyloučit,“ varuje sám sebe rodák z irské Tipperary.

Jakákoli hrubice může mít fatální následky, KO v tomto duelu doslova visí na vlásku. „Myslím si, že tenhle zápas nebude o chybě, ale o tom, kdo bude tvrdší. Ani jeden z nás nedopustí chybu, ale někdo časem prostě povolí. Bude to bomba zápas,“ láká fanoušky rozjetý Škvor, který lační po šampionském pásu v polotěžké divizi.

Na turnaji Oktagon 56 v Birmighamu se mimo jiné představí další dva čeští zástupci, a sice Andrej Kalašnik a Jakub Dohnal. Vrcholem turnaje bude titulová bitva v muší divizi mezi Aaronem Abym a Samem Creaseym. Galavečer startuje v sobotu 20. dubna od 18 hodin. Živě jej můžete sledovat zakoupením PPV zde.

Reklama

Související témata: