Hlavní obsah

Nadšenec si postavil motorku ze starého traktoru. Litr paliva mu prý vydrží tři týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šikovný kutil použil motor ze starého traktoru a díly ze dvou starších motocyklů ke stavbě vlastní motorky. Ta sice neohromí designem ani rychlostí, je však mimořádně úsporná.

Thajský kutil si udělal z traktoru motorkuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Zatímco v Česku si kutilové v minulosti stavěli různé malotraktory, v Thajsku se nebojí ani vlastních motorek. To dokazuje i Assanai Panmee se svým vlastnoručně postaveným motocyklem, jehož základem je vznětový motor ET80 ze starého traktoru Kubota.

Motor je usazen v jednoduchém rámu a zbytek motocyklu byl evidentně poskládán ze všeho, co bylo po ruce. Některé komponenty pocházejí z motocyklů Honda Nova 5 a Honda Wave 100, zatímco zadní kolo s litým diskem evidentně pochází z automobilu.

Foto: Newsflare, AP

Thajský nadšenec si udělal z traktoru motorku.

Motocykl váží asi 160 kilogramů a k jeho nastartování je potřeba páka, kterou se motor roztáčí podobně jako ve starém traktoru, jak uvedl Assanai pro Newsflare.

Stroj dosahuje maximální rychlosti asi 60 km/h, což není úplně oslnivé. Skvělá by však měla být spotřeba paliva, kdy jeden litr vystačí kutilovi až na tři týdny. Bohužel už ale neuvádí, jak často s motorkou cestuje.

Stavba motocyklu měla trvat dva týdny a celkové náklady, včetně řemenu, brzd či pneumatik, se měly vyšplhat na 15 000 bahtů, což je necelých 9700 Kč.

Foto: Newsflare, AP

Motorka je kombinací motoru z traktoru a dílů z motocyklů i auta.

Kutil si doma postavil solární dodávku. Baterie vzal z notebooků, motory ze sekaček

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám