Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Policisté našli v plzeňském bytě munici a zbraně, opilého obyvatele zadrželi

Česko

  21:01aktualizováno  23. dubna 16:14
Policie kvůli nálezu munice ve Skvrňanské ulici v Plzni evakuovala v neděli okolní byty i okolí. V jednom z bytů nalezl přivolaný policejní pyrotechnik několik kusů munice včetně dělostřeleckého granátu. Po ohledání zjistil, že je nefunkční. Muže z bytu zadrželi.

ilustrační snímek foto: Policie ČR

Policisté v úterý doplnili, že do lokality vyjížděli na základě oznámení, že se v jednom z bytů nachází dělostřelecký granát.

Kromě toho, že policisté evakuovali lidi z okolí, také omezili na osobní svobodě devětačtyřicetiletého muže, v jehož bytě granát našli.

„Muž byl pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška u něj ukázala pozitivní výsledek tři a půl promile,“ upozornila mluvčí Michaela Raindlová.

„Přivolaný pyrotechnik poté veškerou munici, která se v bytové jednotce nacházela, zajistil. Munice byla naštěstí nefunkční,“ uvedla mluvčí.

Při domovní prohlídce policisté našli také dvě dlouhé zbraně, pistoli a revolver. Zbraně zajistili a poslali na odbornou expertizu.

„Případem se nadále zabýváme. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovoleného ozbrojování,“ uzavřela Raindlová.

Policisté vyjížděli do Skvrňanské ulice před osmou hodinou večer. Na síti X krátce před 22:00 uvedli, že bezpečnostní opatření bylo ukončeno a evakuovaní lidé se mohli vrátit domů. Policisté na místě ještě několik hodin zůstali.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autoři: ,
Témata: OpenStreetMap, Plzeň

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...