Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté se podíleli na přeshraničním pronásledování - AKTUALIZACE

PLZEŇSKÝ KRAJ – Zadrželi řidiče, který přejel státní hranici a následně havaroval u obce Bezděkov. 

Klatovští kriminalisté ve spolupráci s německými policisty zjistili, že zadržený muž řídil vozidlo BMW, které bylo odcizené u města Stuttgart ve Spolkové republice Německo. V současné době je cizinec umístěn v policejní cele. Kriminalisté předají spisový materiál k dalším procesním úkonům na krajské státní zastupitelství. Ve hře je vzetí cizince do vazby a vydání evropského zatýkacího rozkazu. 

por. Mgr. Dagmar Brožová
23. dubna 2024

V dnešních ranních hodinách pronásledovali němečtí policisté řidiče osobního vozidla tovární značky BMW, který nerespektoval jejich pokyn k zastavení a začal jim ujíždět směrem ke státní hranici. Po jejím překročení na hraničním přechodu Všeruby se do pronásledování zapojilo i několik českých policejních hlídek i policejní vrtulník. Na silnici č. I/22 u obce Bezděkov byl vytvořen zátaras za použití nákladního vozidla, které bylo postaveno přes celou šíři komunikace. Jelikož pronásledovaný řidič nemohl pokračovat v jízdě po této silnici, sjel na účelovou pozemní komunikaci, kde havaroval a z vozidla utekl. Po několika minutách byl vypátrán a následně zadržen policisty z obvodního oddělení Kdyně. Bylo zjištěno, že se jedná o 37letého muže cizí státní příslušnosti. Případem se v tuto chvíli zabývají klatovští kriminalisté.

Policisté mají oprávnění vyžádat věcnou a osobní pomoc od osob podle zákona o Policii ČR, a to při plnění konkrétního úkolu. Fyzická osoba je povinna požadovanou pomoc poskytnout a současně jí za poskytnutí takovéto pomoci náleží peněžní náhrada, kterou posléze poskytuje Ministerstvo vnitra ČR. Následně jsou vyplacené náklady vymáhány po viníkovi (tj. řidiči ujíždějícího vozidla).

por. Bc. Iva Vršecká
22. dubna 2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem