Hlavní obsah

Tesla Cybertruck v prodejích válcuje elektrický GMC Hummer EV, čísla prozradila svolávací akce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tesla dodala zákazníkům za necelých pět měsíců více pick-upů Cybertruck, než zvládl koncern GM doručit elektrických hummerů za celý rok.

Foto: Tesla

Tesla Cybertruck

Článek

V rámci prodejů všech pick-upů na americkém trhu jsou nějaké čtyři tisíce kapkou v moři, ale přesto značí 3878 dodaných cybertrucků od 13. listopadu 2023 do 4. dubna 2024 komerční úspěch Tesly. Koncern GM totiž za celý rok 2023 prodal méně GMC Hummerů EV - jen 3620 kusů.

Jak se svět dozvěděl konkrétní číslo, když Tesla detailně své prodeje nezveřejňuje? Odhalila to svolávací akce, která se vztahovala na všechny dosud vyrobené cybertrucky. Akce se týkala možné závady na pedálu akcelerátoru, který by se mohl uvolnit; dělníci totiž pro snazší montáž namazali část pedálu mýdlem. Vozy vyrobené po 17. dubnu 2024 už mýdlovým problémem netrpí, uvádí automobilka.

Cybertruck je navzdory svému kontroverznímu designu či diskutabilní výrobní kvalitě prodejně lepší i než Rivian R1T. Ten za stejné období jako cybertruck dostalo 3562 lidí. Ford pak zákazníkům jen za první kvartál letoška doručil F-150 Lightning v počtu 7743 kusů, což je meziroční nárůst o 80,4 %.

Pokud Tesla udrží současné tempo dodávek cybertrucku, za celý letošní rok by jich mohla dodat okolo 15 500 kusů. Svolávací akce, jako je ta poslední, ovšem mohou rychlost zpomalit.

Tesla dále vylepšuje letitý Model S. Verze Plaid má konečně adekvátní sedačky

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám