Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová: Stratila som svaly, som slabá. Nová sezóna? Je to vo hviezdach

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová robí pokroky v rekonvalescencii.

22.04.2024 16:40
Petra Vlhová, Flachau Foto:
Petra Vlhová.
debata (8)

Po januárovom roztrhnutí si krížneho väzu v pravom kolene sa z prvého vážneho zranenia postupne zotavuje najmä doma na Slovensku.

„Mám sa dobre. Samozrejme, to koleno stále nie je v tej najlepšej forme, ale cvičím. Snažím sa dostať späť do tej formy, ale je to dlhý proces, takže robíme na tom a musíme byť trpezliví,“ povedala Vlhová pre TV JOJ.

Slovenská hviezda spadla počas obrovského slalomu v Jasnej. Priznala, že video z pádu videla ešte v nemocnici pri prvotných vyšetreniach. Tie potvrdili vážnosť jej zranenia.

"Prišlo mi strašne ľúto, že sa mi to stalo doma. Aj voči tým ľuďom. Naozaj som sa tešila na ten víkend a nakoniec to dopadlo inak.

Druhý moment bol, samozrejme, že som vedela, že je zle. Človek už vie, že to koleno nebolo okej. Nenazvala by som to strachom, ale skôr beznádejou, že už to neviem zmeniť," doplnila Vlhová.

Lara Gutová-Behramiová ,Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová Čítajte viac Nová sezóna Svetového pohára bude plná zmien. Zasiahnu Vlhovú a ďalšie hviezdy, ale aj fanúšikov

Šťastie v nešťastí. Tak nazvala pád v domácom prostredí. Vďaka nemu si mohla v najnáročnejších chvíľach užiť prítomnosť najbližšej rodiny.

Vlhová verí, že stihne začiatok sezóny 2024/25, avšak v predikciách je rodáčka z Liptovského Mikuláša veľmi opatrná.

"Máme ciele, ale stále musíme čakať. Samozrejme, chcem stihnúť začiatok, ale ako to pôjde a bude sa to vyvíjať, musíme čakať.

Cieľ je štartovať na prvých pretekoch. Je to vo hviezdach. Postaviť na lyže by som sa chcela koncom augusta, začiatkom septembra.

Podľa toho, ako sa to bude vyvíjať , ako budem cítiť koleno. Musím nabrať svaly, pretože naozaj som všetko stratila a som slabá. Ak pôjde všetko dobré, tak by to malo byť,” doplnila Vlhová.

Nemocnica, v ktorej budú operovať Petru Vlhovú Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Nemocnica v Sione je luxus a odbornosť na...

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2023/24