Návštěvy bytů

Skvěle navržená garsonka: Nápady, které se hodí do jakéhokoliv malého prostoru

Od   | 

Garsonky a malé byty jsou v poslední době vyhledávány stále častěji. Může za to nejen vysoká cena nemovitostí, ale také touha mladých se osamostatnit. V tomto případě se jedná opravdu o mini byt, s jehož zařízením pomohli šikovní designéři. Výsledkem je útulný, prosvětlený a prakticky zařízený domov, ve kterém majitelka navíc nemá stísněný pocit.

Na malou kuchyni navazuje obývací stěna. Zdroj: Crippa & Assis Arquitetura

Vstupu do bytu nepředchází žádná předsíň ani chodba, a tak se ocitáme přímo v centru dění. Jako první si všímáme zajímavě řešené kuchyňské linky v jedné rovině, kde byl na maximum využitý každý centimetr. Právě proto se majitelka rozhodla pro skříňky až ke stropu, díky čemuž získala potřebné úložné místo. To je určeno nejen pro kuchyňské náčiní a doplňky, ale zároveň pro oblíbené knihy. Maličká kuchyně disponuje vším, co majitelka ke svému životu potřebuje – lednicí, malým sporákem, digestoří, dřezem a pečicí troubou. Přestože je celý byt laděn do světlých, přírodních barev, kuchyně se od zbytku interiéru decentně odlišuje. Bílý korpus i dvířka skříněk zajímavě doplňuje černobílá mozaika. Ke kuchyni byl připojen malý skleněný stolek doplněný dřevěnou židlí a třemi zavěšenými svítidly, zastávající dekorativní roli.

 

Jak skrýt kuchyni v malém prostoru? 

 

Na kuchyni navazuje ve stejném konceptu i malá obývací stěna sestavená s otevřených a uzavřených polic. Naproti stěně si žena může sednout do pohodlné pohovky, za níž je nízká dřevěná příčka, která nejenže opticky odděluje obývací prostor od postele, ale zároveň z jedné strany slouží jako pracovní stolek. Velkou výhodou jsou dvě francouzská okna, díky kterým v prostoru rozhodně není nouze o denní světlo a zároveň může majitelka vyjít ven na malou lodžii a kochat se výhledem na město. Aby byl prosto maximálně vzdušný, byla do bytu zvolena pouze zabudovaná bodová svítidla. 

Velkým plusem je balkon, na kterém majitelka tráví spoustu času. Zdroj: Crippa & Assis Arquitetura

Spací koutek lze považovat za regulérní ložnici, přestože není od zbytku bytu nijak oddělený. Manželskou postel doplňují komody v lesklém provedení. Jedině tak mohla majitelka uschovat všechny své potřeby. Lesklý povrch navíc prostor opticky zvětšil a dodal mu elegantní šmrnc. Po straně postele na komody navazuje prakticky řešená šatní skříň, kam se vešly nejen klasické oděvy, ale i sezónní oblečení. Šatní skříň disponuje i malým kosmetickým prostorem se zrcadlem, u kterého se mladá žena může každé ráno pohodlně zkrášlit. Nutno však podotknout, že všechen nábytek a úložné prostory byly vyrobeny na míru tak, aby bylo využito každé zákoutí. 

Do ložnice se vměstnal i kosmetický koutek. Zdroj: Crippa & Assis Arquitetura

Zdroj: Crippa & Assis Arquitetura

Fotogalerie:

 

Prosklené příčky jsou do malého prostoru ideální. Kam pro ně?

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login