Návštěvy bytů

Rekonstrukce domu, která proměnila prostý domov v luxusní sídlo

Od   | 

Na začátku je každý domov nepopsaným listem papíru. A jakou mu vdechnete atmosféru, závisí jen na vás nebo šikovných designérech. V tomto případě bylo zadání jasné. Majitelé domu si přáli luxusní interiér, v němž každá místnost bude vyvolávat příjemné a nevšední pocity. A to se rozhodně povedlo. Tento dům totiž rozhodně všední není.

Knihovna propojila dvě patra domu v jeden kompaktní celek. Zdroj: Birou de Arhitectura

Knihovna jako propojující prvek dvou pater

Centrální místnost tohoto domu se pyšní pětimetrovými stropy, což designéři ihned využili pro zbudování rozsáhlé knihovny, kterou zaplňují nejen knihy, ale také sbírka umění. Celý prostor je osvětlen víceúrovňovými svítidly a skleněný konferenční stůl jejich záři ještě odráží. Díky tomu je místnost světlá a přívětivá. Pro realizaci interiéru použili designéři zcela běžné barvy. O kontrast se stará posuvný kovový žebřík ve výrazně červené barvě. Ten nejenže zamezuje tomu, aby prostor působil fádně, ale také obyvatelům domu umožňuje využít i výše orientované police.

 

Kam pro pohovky s italským designem?

 

Kombinace drsných a jemných textur

Druhá prostorná místnost v přízemí může působit jako druhý obývací pokoj. Ve skutečnosti se však jedná o prostor, který navazuje na garáž a má být jakýmsi moderním pojetím mužského loveckého salónku. Tento prostor slouží pro relaxaci majitele domu a současně se v něm zrcadlí celkový koncept designérů. Aby v domě docílili pocitu výjimečnosti, rozhodli se kombinovat teplé a měkké textury s chladnými a tvrdými materiály. Ačkoliv se může zdát, že takové věci dohromady nejdou, vyznění tohoto interiéru je důkazem o opaku.

Kombinováním teplých a chladných materiálů docílili designéři pocitu luxusu. Zdroj: Birou de Arhitectura

Nadčasová kuchyň s dotekem elegance

Pro kuchyň zvolili designéři tři barvy a velmi jednoduchý vzhled. Navzdory tomu, nebo možná právě proto, dosáhli velmi luxusního a moderního designu. Instalací LED pásek navíc zlatý element podtrhli a umocnili. Kuchyně tak působí jednoduše, zlatý prvek s nevšední podlahou však prostoru dodávají esenci jedinečnosti a vytříbenosti.

Jednoduchá kuchyň působí moderně a nadčasově. Zdroj: Birou de Arhitectura

Kov a samet v hlavní roli

Jídelní stůl v přízemí působí chladným, trochu až industriálním dojmem. Jeho spojení s barevnými židlemi se sametovým potahem však opět potvrzuje promyšlenou hru s materiály. Přechody mezi chladivými prvky a měkkou texturou designéři skutečně zvládli, a podařilo se jim tak spojit dva odlišné světy v jednu příjemnou oázu. Pro vytvoření příčky mezi společenskou místností a jídelní zónou se navíc nebáli sáhnout po travertinovém panelu z kovových tyčí, jehož drsný ráz se tříští díky měkkým materiálům v jeho okolí.

 

Kam pro moderní svítidla a co všechno umí?

 

Symetrie jako klíč k dokonalosti

V horním patře domu se nachází odpočinková zóna. Najdeme zde několik ložnic, kdy každá z nich je laděna do jiného stylu. Nachází se zde ložnice inspirovaná panoramatem města, ale také ložnice, která je laděna do čistě industriálního stylu. Kombinace teplého dřeva a chladivých kovových barev však dohromady fungují naprosto skvěle a čistý symetrický design místnosti působí uklidňujícím dojmem.

Ložnice je zařízena velmi jednoduše. Zdroj: Birou de Arhitectura

Minimalismus ve své největší kráse

V kontrastu s teplými a měkkými texturami v přízemí se nese také vyznění koupelny v patře domu. V té designéři vsadili na atypické hexagonální obklady, které se starají o zajímavou optickou hru. Tu umocňuje rozsáhlé zrcadlo, které rovněž místnost opticky zvětšuje. Velmi jednoduchá kombinace minimalistického černého a bílého zařízení zajišťuje, že přes výrazný obklad nepůsobí koupelna chaotickým dojmem, ale naopak vyznívá velmi jednoduše, čistě a harmonicky.

Hexagonální obklady působí velmi nápaditě a elegantně. Zdroj: Birou de Arhitectura

Luxusní interiér si představuje každý trochu jinak a neexistuje univerzální způsob, jak pocitu jedinečnosti a okázalosti dosáhnout. V případě tohoto domu se to však povedlo. Kombinováním zdánlivě protikladných textur, materiálů a barev vznikl interiér, který se vymyká všednosti. Postavit se někdy zaběhlým postupům a zvykům se bezesporu vyplatí!

Zdroj: Birou de Arhitectura

Fotogalerie:

 

Proč modulární saunu?

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login