Hlavní obsah

Nominaci má jistou jedině Pastrňák, řekl Rulík. Ostatní o MS bojují, nikomu jsem nic neslíbil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světový šampionát hostí Česko, ale hokejová reprezentace teď v přípravě na něj našla poněkud netradičně azyl za hranicemi. Od úterý trénuje v Bratislavě, v pátek a sobotu odehraje se Slovenskem dva přípravné zápasy a kouč Radim Rulík má teď k dispozici rovnou šest(!) útočných trojic a 11 obránců, což je pořádná porce. A to ještě v pondělí na tiskové konferenci oznámí jména posil z NHL, která se k národnímu týmu připojí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Kouč reprezentace Radim Rulík

Článek

Byl to na ledě Zimního stadionu Ondreje Nepely při úterním podvečerním tréninku pořádný mumraj, a to ještě Rulík postrádal dva obránce. Jiří Ticháček, jenž v pondělí úspěšně dohrál s Kladnem v Brně baráž, si střihl nejprve cestu domů, aby se v úterý odpoledne zase po D1 poroučel směrem do Bratislavy a už ve středu dopoledne se na ledě ukáže také on. Možná tam bude také David Špaček, syn naganského šampiona Jaroslava Špačka, který poprvé dostal povolávák do seniorské reprezentace.

„Z Ameriky by měl přiletět ve středu, ale nevíme, jestli stihne trénink. Jeden zápas ale dostane,“ slíbil obránci, který působí ve farmářské AHL.

Úterní trénink měl tempo, Rulík piloval souhru jednotlivých útoků. „Je to zaměřené na kvalitu v detailu. Abychom neztráceli puky na útočné modré, aby byl první kotouč přesný. Máme to zaměřené hlavně na herní cvičení, chceme systém dostat do hráčů.“

Kupříkladu Jakuba Vránu zařadil do druhé formace k Davidu Tomáškovi a Filipu Chlapíkovi, Ondřej Kaše zase patří do prvního útoku k Michaeli Špačkovi a Romanu Červenkovi.

„Já si nemyslím, že budeme dělat rozdíly mezi první a čtvrtou lajnou. Čím to budeme mít vyrovnanější a silnější ve všech řadách, tím budeme nebezpečnější. Podívejte se na play off, jak dávají čtvrté útoky góly. V nároďáku to budeme mít postavené, aby všechny lajny hrály na puku a nenabízely soupeři přečíslení,“ řekl kouč.

Nikdo nic ale u Rulíka nemá jisté. „Já to mám nastavené tak, že mimo Pastrňáka bojují o to (mistrovství) všichni. Pastrňák je pro mě opravdu jediný hráč, kterým byl třeba Ovečkin pro Rusy, že na něj počkali a naskočil až v semifinále. To, že ho někdy únava dohnala, ač nechtěl, tak to tam taky bylo. To srdce ale měl a chtěl za národní tým hrát. To je pro nás Pasta. Jinak všichni ostatní o to jdou opravdu bojovat. Nikomu jsem nic neslíbil,“ řekl Rulík.

Pastrňák má sice od něj nominaci jistou, ale je nejisté, jestli bude k dispozici, protože Boston hraje 1. kolo Stanley Cupu proti Torontu. Nicméně z Rulíkových slov je cítit, že by na něj počkal i po případném dohrání 2. kola play off NHL.

Reklama