Denník N

Nezastaviteľný Verstappen verzus torpédo Stroll. O Antonellim hovoria, že v F1 bude už tento rok

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

F1 sa do Číny vrátila po piatich rokoch. Návrat bol okorenený novým šprintovým formátom, zvláštnym náterom na asfalte či bizarnými požiarmi trávnika pri trati.

Niekoľko vecí sa však nezmenilo. Max Verstappen zatiaľ potvrdzuje, že ak v tejto sezóne dorazí do cieľa, tak vždy iba na prvom mieste. Sergio Pérez sa snaží a o svoju budúcnosť spojenú s Red Bullom bojuje, ako len vie.

Nezmenilo sa ani to, že Lando Norris stále čaká na svoje prvé víťazstvo v F1. Jeho druhá priečka vo farbách McLarenu je preňho a pre tím aj tak výbornou správou. Naopak, trápilo sa Ferrari, ktoré riešilo hneď niekoľko komplikácií vrátane incidentov medzi Charlesom Leclercom a Carlosom Sainzom.

Zmenou zatiaľ neprechádza ani Lance Stroll, ktorý je zatiaľ najslabším jazdcom z tímov prvej päťky. V Číne svojou nepozornosťou poriadne rozhneval Daniela Ricciarda, ktorého dobre rozbehnuté preteky sa po Strollovom torpéde skončili. Vieme pritom, aká dôležitá fáza sezóny je to momentálne pre Austrálčana. Strollova budúcnosť je tak opäť na pretrase.

Veľa sa hovorí o prestupoch. Fernando Alonso zostane v Aston Martine aj ďalšie sezóny. Čo však ostatní piloti čakajúci na rozlúsknutie ich budúcnosti? A naozaj by sme mohli vidieť Andreu Kimiho Antonelliho v F1 už tento rok? Podľa niektorých insajderov je to vraj vcelku reálna možnosť.

Nielen o týchto témach sme sa zhovárali s komentátorom a dramaturgom projektu F1 na Nove Zdendom Míkom.

Pozdravuje vás Laco Urbán.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Boxová ulička

Formula 1

Motorizmus

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie