Vídeňský Prátr existuje už přes 250 let. Nyní se dočkal nového muzea

Vídeňský Prátr existuje už přes 250 let. Nyní se dočkal nového muzea
Nová muzejní budova zaujme moderním udržitelným designem a dřevěnou fasádou.
Prátr je rozsáhlý veřejný park určený pro rekreaci. Nachází se mezi řekou Dunaj a Dunajským kanálem. Zabírá plochu přibližně šesti kilometrů čtverečních ve druhém vídeňském obvodu zvaném Leopoldstadt. Představuje přitom pouze malý úsek celého areálu.
Cesta do místní historie začíná v prostorném, volně přístupném foyer, kterému dominuje panoramatický obraz Prátru se spoustou skrytých detailů.
Ve srovnání s dosavadním muzeem Prátru, které fungovalo od 60. let v místním planetáriu, disponuje nová budova dvakrát větší výstavní plochou.
Foto: Herta Hurnaus
Petra Stěhulová Petra Stěhulová
24. 4. 2024 10:00
Známý zábavní park Prátr existuje už přes 250 let. Za tu dobu se stal nedílnou součástí života Vídeňanů a důležitým místem pro setkávání, pořádání výstav i zábavu na pouťových atrakcích. Nyní se dočkal nového muzea. Stálá expozice umístěná v moderní a udržitelné budově v blízkosti obřího kola přináší výlet do historie parku, originálních artefaktů i kuriozit.

Jak vypadal zábavní park Prátr, jedna z nejoblíbenějších volnočasových atrakcí Vídně, před sty, dvěma sty nebo dvě stě padesáti lety? Do minulosti jedné z ikon rakouské metropole se zájemci mohou ponořit v novém muzeu, které své brány otevřelo při příležitosti zahájení hlavní návštěvní sezony.

Vídeňské Pratermuseum zpestří čas strávený mezi adrenalinovými atrakcemi a procházkami v parku. Nachází se hned vedle vídeňského obřího kola. Nahlédnout do něj ale můžete už teď prostřednictvím následující galerie. 

 

Právě se děje

Další zprávy