Návštěvy bytů

Pohodlné bydlení jen na 25 m²: Když se spojí ruce a hlava, je to na výsledku rozhodně znát

Od   | 

Útulná garsonka 25 m² v centru města, vestavěný nábytek na míru a majitel, který je neustále v pohybu a domů se chodí akorát vyspat. Právě proto je tento prostor jako stvořený pro člověka bez závazků, který nepotřebuje zbytečně velký byt. A pokud se přece jen rozhodne garsonku s někým sdílet, ani to nebude problém.

Na jedné stěně je sestava s úložným prostorem. Zabudované jsou zde spotřebiče, věšák, poličky i postel. Zdroj: Studio Reaktor

Zajímavost a zároveň vychytávku bytu představují vestavěné osmimetrové skříně, které jsou koncipované po celé vnitřní straně od vchodu, až na druhou stranu bytu. Majitel je může pohodlně využít nejen pro oblečení, ale i ostatní nezbytnosti, které se jinam nevejdou. Bílé provedení s dřevěnými prvky malou garsonku příjemně prosvětlí a navíc tvoří dokonalou kombinaci spolu s výraznou, dřevěnou podlahou. A aby na straně vestavěného prostoru nic nepřekáželo, nechal si majitel udělat vestavěný věšák, kam může odložit kabát po příchodu domů on i návštěva. 

Aby prostor nepůsobil „sterilně“, zvolil architekt dva druhy podlahových krytin. Zdroj: Studio Reaktor

Sklopná postel je praktická a ušetří místo. Po sklopení jsou k dispozici poličky. Zdroj: Studio Reaktor

Střed bytečku byl vyhrazen pro rozkládací jídelní stůl, který periferně odděluje spací prostor od kuchyně a který zároveň slouží jako hlavní relaxační i jídelní místo. Jiné posezení v tomto bytě opravdu nehledejte. Nad stolem přímo levituje designové osvětlení ukotvené ke stropu několika lanky. Jednoduchá kuchyně v bílo-černém provedení majiteli pro večerní nachystání jídla bohatě postačí. A přestože je kuchyně využívána opravdu jen zřídkakdy, dopřál si kvalitní spotřebiče, které jsou vestavěny do úložného dílu. Na druhé straně sestavy nechali designéři na míru vyrobit sklopnou postel, která ušetří místo a přes den nepřekáží. Po sklopení postele se odkryjí variabilní poličky, které v malém bytě uvítá každý.

 

Jak zařídit malou koupelnu nebo technickou místnost?

Koupelna, která je koncipována v přední části bytu, je sice malá, ale díky prostornému oknu do místnosti dopadá dostatek denního světla, čímž se místnost opticky zvětšuje. Během sprchování majitel ocení i samo zamlžovací okno, díky kterému má v koupelně absolutní soukromí. Otevřená sprcha u okna, toaleta, posazené umyvadlo na jednoduché skříňce a nástěnné zrcadlo – to jediné v koupelně najdete. Přesto jako dominantu můžeme vyzdvihnout bílou mozaiku na stěnách, i dlažbu s betonovým nádechem. 

Zdroj: Studio Reaktor

Přes samo zamlžovací okno do koupelny nikdo nevidí. Zdroj: Studio Reaktor

 

Fotogalerie:

 

Kuchyňská baterie s nejmenším filtrem na vodu

 

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login