Reklama

TikTok na jednom z najväčších trhov definitívne skončí

Zdroj | CNET
Michal Sobek
Zdroj | CNET
Zdroj | CNET

Tak sociálna sieť TikTok to má na americkom trhu už definitívne spočítané. Návrh zákona, ktorý by ho mohol zakázať, sa teraz takmer určite stane zákonom, pričom podpis prisľúbil aj prezident Joe Biden.

Nie je to však úplne nová vec. Návrh zákona bol predstavený už v marci, pričom prešiel Snemovňou reprezentantov. Mierne upravená verzia bola schválená ako súčasť balíka právnych predpisov o zahraničnej pomoci. Biden vydal vyhlásenie, v ktorom uviedol, že zákon určite podpíše.

Zdroj | Kon Karampelas
Obsah pokračuje pod reklamou

Dokonca sa objavili informácie, že čínski diplomati lobovali u zamestnancov Kongresu, aby sa postavili proti návrhu tohto zákona.

Podľa aktualizovaných podmienok zákona bude mať TikTok až 12 mesiacov na odpredaj od materskej spoločnosti ByteDance alebo bude čeliť zákazu na americkom trhu v obchodoch s aplikáciami.

Samotná spoločnosť označila návrh zákona za protiústavný a naznačila, že tento zákon právne napadne, čo by mohlo ešte viac oddialiť prípadný predaj alebo jeho zákaz.

Pozrite si

Ďalší hráč na streamovacej scéne, tohto by ste tu fakt nečakali

Nový zákon predstavuje zatiaľ najvýznamnejšiu hrozbu pre fungovanie aplikácie v Spojených štátoch, kde má viac ako 170 miliónov používateľov. Zákonodarcovia, ktorí presadzujú obmedzenie, uviedli obavy, že vlastnícka štruktúra spoločnosti by mohla umožniť čínskej vláde získať prístup k údajom Američanov.

Avšak, niektorí zákonodarcovia zároveň vyjadrili skepticizmus a tvrdili, že údajná hrozba, ktorú predstavuje TikTok, je do značnej miery len hypotetická.

Ďalšia story
Zatvoriť

Newsletter

Ďakujeme za váš záujem! Odteraz vám už neunikne žiadna novinka.
Ľutujeme, ale váš formulár sa nepodarilo odoslať.