24. dubna 2024 • 15:20

Dresy pro MS: český návrat a schované logo. Slovenská klasika, co Poláci?

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
8
  • Video se připravuje ...

    S čím dál rychleji blížícím se startem mistrovství světa v Praze a Ostravě roste i hokejová horečka a natěšení fanoušků. Zatímco se dávají dohromady národní týmy a odkrývají se jména hvězdných posil, na oficiálních stránkách turnaje už byly zveřejněny dresy, ve kterých budou hokejisté bojovat o medaile. Nechybí i trikoty české reprezentace. V článku iSport.cz se podívejte, v čem budou nastupovat všichni účastníci 87. světového šampionátu.

  • USA

    Spojené státy americké u svých úborů pro šampionát v Česku nic nemění. V ostravské skupině B nastoupí Američané v tmavomodré a bílé variantě dresů, se kterými jim na minulém mistrovství světa těsně unikl medailový zisk. Letos ovšem cílí na cenný kov, má přijet silný výběr plný hráčů z NHL.

  • Švédsko

    Vše při starém. Švédsko i pro mistrovství světa v Česku dál sází na dominantní modrou a žlutou sadu dresů se třemi korunkami. Tradičnější trikoty byste na hokejových šampionátech zřejmě těžko hledali.

  • Slovensko

    Sady s trikolorou pokračují. Slováci se v Ostravě, kde si bezpochyby vytvoří téměř domácí prostředí, představí s dresy, kterým dominuje dvojramenný kříž.

  • Polsko

    V Ostravě bude nepochybně k vidění i záplava národních barev dalšího souseda České republiky. Polští hokejisté se do elitní skupiny mistrovství světa probojovali po dlouhých 22 letech. Do turnaje vyráží s tradiční červenou a bílou sadou dresů, kterou zdobí bílá orlice se zlatou korunkou a nápis „Polska“.

  • Lotyšsko

    Pobaltská země bude na své dresy na šampionátu v Česku bezpochyby stále patřičně hrdá. Vždyť ve stejných bílo-karmínových trikotech si Lotyšsko během předchozího turnaje vybojovalo historické bronzové medaile.

  • Kazachstán

    Pro turnaj v Česku se Kazaši rozhodli ke změně. Modrou i bílou sadu dresů s velkým státním znakem nově lemují vzory typické pro zemi ze Střední Asie. K první variantě byla navíc na ramena přidána ještě tmavě modrá barva.

  • Německo

    Vicemistři světa z posledního šampionátu budou svůj stříbrný úspěch obhajovat opět v dresech s motivy rytířské zbroje. Národním barvám Německa tradičně dominuje velká orlice na hrudi.

  • Francie

    Vodorovné pruhy a moderní svazové logo s galským kohoutem. Francouzští hokejisté se mistrovství světa v Česku zúčastní v tradiční tmavě modré a bílé sadě dresů, ve kterých budou hájit svoji příslušnost v elitní skupině.

  • Švýcarsko

    Se štítem s helvétským křížem na hrudi před rokem dominovali základní skupině s náskokem čtyř bodů na Kanadu. Pak ale Švýcary v červenobílých úborech s červeným pruhem čekalo hořké vyřazení ve čtvrtfinále od Německa. Na šampionátu v Praze a Ostravě touží dojít dál.

  • Norsko

    Do dalšího mistrovství světa vyrazí Norové v typicky červené a bílé variantě dresů, které na břiše stráží lední medvěd. Trikotům dominuje nápis „Norge“ ve vodorovném modrém pruhu s tradičními norskými vzory.

  • Velká Británie

    Po roce stráveném v nižší divizi IA jsou zpátky. Hokejisté Velké Británie se v Praze chystají měřit se členy elitní skupiny stejně jako před dvěma lety se lvem ze státní vlajky, který zdobí bílou a tmavě modrou sadu dresů s vodorovným červeným pruhem.

  • Finsko

    Finský stroj na medaile z posledních let se sice na posledním šampionátu zarazil ve čtvrtfinále s Kanadou, na turnaji v Praze a Ostravě se ale opět bude řítit za cennými kovy. Trikotům olympijských vítězů z Pekingu 2022 v tmavě modré a bílé variantě dominuje svazový znak se lvem držícím meč a vodorovný modrý pruh.

  • Dánsko

    Červenobílé dresy s rudým lvem nosí Dánové už od premiérové olympiády v Číně, kde také pořádně zavařili české reprezentaci. V trikotech s vodorovným pruhem se představí i v Praze.

  • Rakousko

    V nedaleké Praze obléknou rakouští hokejisté červenou a bílou sadu dresů s dominantní státní orlicí a nápisem „Österreich“. Ve stejných variantách s vodorovnými pruhy před rokem na poslední chvíli vydřeli těsnou záchranu mezi elitou proti Maďarsku.

  • Kanada

    Zámořský gigant si chce dojít pro další zlato. Kanadský tým hvězd, který má přiletět do Prahy například s budoucí megahvězdou Connorem Bedardem, znovu oblékne bílou a červenou variantu dresů s vodorovnými pruhy na rukou a v pase. Nesmí chybět javorový list v logu hokejového svazu či ve vzoru na ramenech.

  • Česko

    Dresy, které prošly největší proměnou, patří domácímu týmu šampionátu. Na úbory českých hokejistů se k radosti nejen řady fanoušků, ale i samotných hráčů či prezidenta svazu Aloise Hadamczika, vrací velký státní znak. Ale pozor, nechybí ani mnohými kritizované svazové logo, které bylo přesunuto na ramena. A to hned dvakrát. Trikoty jsou velice podobné těm, které Češi oblékli na olympiádě v Pekingu 2022. Už tehdy - obzvláště v zámoří - sklidily ohromný úspěch.

Vstoupit do diskuse
8

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud