Honba za slavným Stanley Cupem odstartovala! A ve hře jsou opět i Češi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Honba za slavným Stanley Cupem odstartovala! A ve hře jsou opět i Češi!

 (Depositphotos.com)

Nejslavnější hokejová liga světa NHL má za sebou sedm měsíců základní části, která rozdala karty. Rozhodovat se ovšem bude teprve nyní. Loni vyřazovací boje ovládl tým z Las Vegas, který ve finále přetlačil Floridu. Oba týmy si dělají zálusk na trofej i letos, adeptů je však tentokrát celá řada. A do všeho mohou výrazně promluvit i čeští hokejisté! Na play-off NHL si může vsadit u Fortuny.

Oproti loňsku byla letošní sezona přece jen vyrovnanější. Zatímco před rokem opanoval základní část soutěže s rekordním bodovým ziskem Boston, letos se o prezidentskou trofej porvalo hned několik mančaftů. Nejlepším z nich byli nakonec New York Rangers. Jak se ale ukázalo loni, kdy se Bruins navzdory vynikající sezoně následně pakovali z vyřazovacích bojů hned v prvním kole, v play-off začíná úplně nová soutěž.

Český hokej bude mít svá želízka v ohni v obou konferencích. Největší pozornost bude u nás zřejmě přitahovat už tradičně Boston, kde hrají prim čeští hokejisté v čele s Davidem Pastrňákem. Bruins letos navážou na letitou bitvu s Torontem, které v předchozích letech několikrát za sebou dokázali vyřadit. Další atraktivní sérií pro českého fanouška může být střet Caroliny s New Yorkem Islanders, v níž by mohl hrát důležitou roli Martin Nečas v dresu Hurikánů. Carolina patří k největším favoritům ve východní části pavouka, Ostrované však předvedli v závěru soutěže skvělý finiš. New York Rangers budou jako nejlepší tým základní části plnit roli favorita proti Washingtonu. Nejvyrovnanější sérii NHL se zajímavými kurzy pak odborníci očekávají v souboji Floridy a Tampy.

Nabitější a vyrovnanější ovšem budou podle expertů souboje na západě. Právě tam také většina z nich předpokládá budoucího vítěze Stanley Cupu. Doslova magnetem bude střet mezi Dallasem a Vegas. Stars jsou dlouhodobě řazeni k papírově nejsilnějším celkům soutěže, Golden Knights zase jako obhájci titulu už loni ukázali, že vyřazovací boje umí. Čeští fanoušci budou tlačit hlavně Tomáše Hertla, který by měl být jedním z nových trumfů Vegas. Ostré bitvy se ovšem čekají i v dalších sériích. Překvapením základní části byly výkony Vancouveru s Filipem Hronkem, kterému bude v cestě stát Nashville. Vyrovnaná by měla být i série Winnipegu s Coloradem, naopak ve střetu Edmontonu s Los Angeles se většinou očekává triumf týmu hvězdného Connora McDavida.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.