Sobota 25. května 2024, svátek má Viola
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Události

Výborný si prohlédne mrazem poškozené ovocné sady, italské Benátky začnou vybírat poplatky za vstup do města

Nápad s inkasováním vstupného v italských Benátkách se poprvé objevil už v roce 2019. foto: Profimedia.cz

RANNÍ BRIEFING. Editoři serveru Lidovky.cz pro vás připravili přehled nejočekávanějších událostí dne. Co se bude dít?
  5:00

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) si prohlédne mrazem poškozené ovocné sady na Mělnicku v doprovodu předsedy Ovocnářské unie Martina Ludvíka.

Sněmovní bezpečnostní výbor projedná pozměňovací návrhy k novelám o Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS) a ochraně utajovaných informací a návrhy kandidátů do orgánu pro nezávislou kontrolu zpravodajských služeb.

Členové Sněmovního bezpečnostního výboru se budou také mimořádně zabývat návrhem poslanců ANO na zřízení vyšetřovací komise k loňské tragické střelbě v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Poslanci budou hlasovat o usnesení k útoku Íránu proti Izraeli, o potřebě deeskalace a o reakci EU.

Ministerstvo zdravotnictví pořádá tiskovou konferenci k Evropskému týdnu očkování a aktuální situaci v oblasti očkování mj. proti černému kašli. Vystoupí mimo jiné ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) a ředitelka Státního zdravotního ústavu Barbora Macková.

Poslanci Evropského parlamentu mají na programu hlasování o usnesení, které hodnotí údajné ruské pokusy o vměšování do Evropského parlamentu a nadcházejících evropských voleb.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg navštíví na severu Německa leteckou základnu, kde se setká s velitelem německého letectva Ingem Gerhartzem.

Soud má projednat žalobu uvězněného ochránce lidských práv Olega Orlova proti rozhodnutí úřadů označit jej hanlivou nálepkou „zahraničního agenta“. Orlov byl v únoru odsouzen na 2,5 roku do vězení za kritiku ruského vedení kvůli válce proti Ukrajině.

Očekává se, že ve Francii bude výrazně narušena letecká doprava, přestože největší odborový svaz letových dispečerů SNCTA zrušil plánovanou stávku. Zrušeno by mohlo být kolem 75 procent letů na pařížském letišti Orly a zhruba 55 procent spojů na letišti Charlese de Gaulla v Roissy u Paříže.

Italské Benátky začnou vybírat poplatek pět eur za vstup do města; nebude se týkat turistů, kteří ve městě mají ubytování.

Porota oznámí vítěze prestižní architektonické ceny Miese van der Roheho, kterou uděluje Evropská unie. Mezi finalisty je také městská galerie Plato v Ostravě.

Autoři: ,

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...