Má byť líder Slovenska a veľkoklubu. Nemá limit, je úplne iný ako ostatní, tvrdí agent

Tomáš Rigo.

Má byť líder Slovenska a veľkoklubu. Nemá limit, je úplne iný ako ostatní, tvrdí agent

Tomáš Rigo. (Autor: sfz.sk)
Tomáš Rigo.
Tomáš Rigo. (Autor: sfz.sk)
Pavol Spál|25. apr 2024 o 07:45

Ako sa na Morave rodí slovenská hviezda?

Je to zjav českej ligovej scény, kreatívny hráč s obrovským potenciálom. Stredopoliar Baníka Ostrava Tomáš Rigo má iba dvadsaťjeden a na Slovensku je pomerne málo známy.

Počas päťročného angažmán v Česku sa naučil vyslovovať „ř“ lepšie ako kadejaký Čech. Na Tomášovi Rigovi nespoznáte, že pochádza z Popradu.

Od siedmeho kola českej ligy nastupuje v základnej zostave a žiari. 

Rigo má patriť k lídrom tímu, ktorý si o rok zahrá na majstrovstvách Európy do 21 rokov, ktoré organizuje práve Slovensko. 

A možno trénera áčka Francesca Calzonu presvedčí až natoľko, že sa na európskom šampionáte predstaví už v lete tohto roka. 

"Šiel som sa naňho pozrieť na Slovensko a ihneď som vedel, že tento chlapec je úplne iný ako ostatní," vysvetľuje v rozhovore pre Sportnet jeho agent Martin Štěpanovský.

Český novinár a špecialista na Ostravu Michal Kvasnica na jeho adresu vyhlásil, že je suverénne najväčší klenot Baníka, budúci ťahúň slovenskej reprezentácie a budúci hráč jednej z TOP 5 európskych súťaží. Nepreháňa?

Úplne s tým súhlasím, vidím ho podobnými očami. Tomáš má obrovský potenciál, nemá limit. Veríme, že má pred sebou veľkú kariéru v jednom z veľkých zahraničných klubov. 

Aj na tieto otázky reagoval

  • Ako sa na Morave rodí slovenská hviezda?
  • Koľko stojí Rigo?
  • Je za jeho vzostupom brazílska priateľka?
  • V českých médiách sa špekuluje, že súčasťou dohody so Slaviou môže byť aj spätný odkup s vopred danou čiastkou. Je to tak?
  • Koho pripomína a v čom je výnimočný?
  • Aké má podrobné čísla?
  • Ako je možné, že v pražskom veľkoklube neodhadli Rigov potenciál a predali ho za nízku cenu?

Rigo v lete minulého roka prestúpil z pražskej Slavie do Ostravy. Po krátkej aklimatizácii v českej lige vyletel ihneď ako kométa. Ako je to možné?

Nie som vôbec prekvapený, lebo ho poznám od šestnástich. Viem aký má talent, aký potenciál v ňom drieme. Tomáš v mojich očiach iba do písmenka potvrdzuje to, s čím v šestnástich prichádzal do pražskej Slavie.

Ako ste ho objavili?

Upozornili ma naňho, keď ešte pôsobil v akadémii MŠK Ružomberok. Šiel som sa naňho pozrieť a ihneď som vedel, že tento chlapec je úplne iný ako ostatní. Postavou, myslením. Má faktor x. Bolo to vidieť v každom zápase, lebo má úplne neočakávané riešenia.

Upozornili sme naňho zástupcov Slavie a práve týmito vlastnosťami ich zaujal. Je ozaj atypický. Nie je alibista, chce hrať smerom dopredu. Je to hráč, ktorý sa neschováva. Neustále si pýta loptu. S veľkosťou zápasu rastie. Práve toto je veľmi dobrý predpoklad pre veľké zápasy a veľké kluby. Je schopný rozhodovať veľké súboje. 

Kde ho vidíte trebárs o päť rokov? 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Má byť líder Slovenska a veľkoklubu. Nemá limit, je úplne iný ako ostatní, tvrdí agent