Martin Molčík
25. dubna 2024 • 10:00

Čeští tahouni na MS osmnáctek: úderné duo či bek, co má něco navíc

Vstoupit do diskuse
0
  • Kteří mladíci by měli patřit mezi tahouny osmnáctky na mistrovství světa?Kteří mladíci by měli patřit mezi tahouny osmnáctky na mistrovství světa?FOTO: Koláž iSport.cz

    Zopakuje česká osmnáctka úspěch z Hlinka Gretzky Cupu? Šikovné hokejisty na to bezpochyby má, ať se jedná o jakýkoliv post. V týmu jsou hráči, kteří už si vyzkoušeli extraligu, i ti, kteří se rozvíjejí v zámořských soutěžích. V článku iSport.cz vám představujeme pět borců, kteří budou mít na hru národního týmu největší vliv.

  • Adam Benák

    věk: 17
    útočník
    HC Škoda Plzeň 

    Malý, ale šikovný. Přesně tohle přirovnání na něj pasuje. Plzeňský útočník je typickým příkladem kreativního centra. Jeho předností jsou skvělé herní myšlení, předvídání situací a rychlá práce s hokejkou. Nebojí se vymyslet neobvyklé řešení situací, umí přelstít obranu soupeře. I přes to, že se ještě nedokázal tolik prosadit mezi dospělými, jak se možná čekalo, bude patřit k hlavním tahounům.

  • Tomáš Galvas

    věk: 18
    obránce
    Bílí Tygři Liberec

    Obránce, který má v sobě něco navíc. Kdo sledoval bronzový šampionát dvacítek, musel vypozorovat, že liberecký obránce se od ostatních českých spoluhráčů lišil. Má zdravé sebevědomí, umí vyvézt puk, udělat kličku, či zvolit netradiční řešení na modré čáře. Zkrátka všechno, co po ofenzivním obránci chcete. Zároveň si i přes menší postavu umí poradit v osobních soubojích. Bude jedním z lídrů defenzivy.

  • Jakub Milota

    věk: 18
    brankář
    Cape Breton Eagles

    Na srpnovém Hlinka Gretzky Cupu byl nedílnou součástí stříbrného úspěchu. V brance kolikrát působil jako neprůstřelná zeď. Především ve finále proti Kanadě předvedl famózní výkon. A v zámoří na tohle slyší. Proto se po vydařeném turnaji stěhoval z Třince o pěkný kousek dál. Konkrétně do klubu Cape Breton Eagles, jenž hraje QMJHL. Hned v první sezoně dostal prostor. Odchytal 33 utkání s úspěšností zákroků 90,5 %.

  • Jakub Fibigr

    věk: 17
    obránce
    Mississauga Steelheads

    Je typem kreativního obránce, který se puku zbytečně nezbavuje. Raději vymyslí konstruktivní řešení. Umí ho vyvézt, dobře rozehrát.  Má zkrátka vlastnosti, které jsou u obránců cenné. Navíc ho trenér může využít do všech herních situací. V neposlední řadě dokáže být neuvěřitelně produktivní. Hned v první sezoně v OHL z pozice beka vyprodukoval za 61 zápasů 43 bodů (7+36). To je parádní vizitka!

  • Adam Titlbach

    věk: 18
    útočník
    Vancouver Giants

    Spolu s Adamem Benákem vytvořili úderné duo na Hlinka Gretzky Cupu. Sedmnáctiletý útočník si na turnaji připsal osm bodů a s pěti góly byl nejlepším střelcem národního týmu. Navíc je výborným bruslařem. Po sezoně a půl v Plzni se rozhodl, že chce hru zdokonalovat za mořem, a přesunul se do Vancouveru Giants. Ve WHL si jako nováček nevedl špatně. V 66 duelech posbíral 30 bodů (9+21).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud