Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Změny v extralize: Abdul se stal posilou Vítkovic, Klouček se vrací do Budějovic

Jindřich Abdul foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Extraligové Vítkovice pro nadcházející sezonu posílil útočník Jindřich Abdul, který v posledních dvou sezonách působil v Litvínově. Do Českých Budějovic se vrací brankář Milan Klouček, který jim v sezoně 2019/20 výrazně pomohl k postupu do extraligy. Pětadvacetiletý gólman na jihu Čech podepsal roční smlouvu s opcí.
  11:05

„Jindra Abdul je velice chytrý a kreativní hráč, se kterým počítáme, že by nám mohl dost pomoci s produktivitou,“ řekl trenér Vítkovic David Bruk. „Přestože v sezoně udělal hodně bodů převážně z přihrávek, tak věříme, že je v něm střelecký potenciál,“ dodal.

Abdul působil v Litvínově poslední dva roky a v této sezoně s ním došel až do extraligového semifinále. V 52 zápasech základní části nasbíral 38 bodů za 12 branek a 26 přihrávek, ve vyřazovacích bojích v 11 utkáních přidal pět asistencí.

V extralize Abdul nastupoval také za České Budějovice a v dresu Čerepovce si vyzkoušel KHL. Před tím působil čtyři roky na Slovensku, kde si zahrál za Prešov, Poprad a Slovan Bratislava. Za sebou má i angažmá ve Vsetíně, Třebíči a Znojmě.

Klouček v aktuální sezoně působil v mateřských Pardubicích a v Plzni, kam přišel na konci ledna za Dominika Pavláta. V Motoru by měl vytvořit dvojici s Janem Strmeněm. S dosavadní jedničkou Dominikem Hrachovinou se Jihočeši domluvili na předčasném ukončení smlouvy.

Rodák z Hradce Králové Klouček v extralize dosud odchytal 110 zápasů s úspěšností 90,47 procenta a průměrem 2,82 inkasovaného gólu na utkání. V dresu Českých Budějovic dostal v sezoně 2919/20 šanci ve 35 duelech a 30 z nich Motor vyhrál.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!