Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Smrt navigátorky (†41) při rallye: Dojemné rozhodnutí rodiny

Autor: OB

Sami jsou na tom špatně, přesto ale chtějí pomáhat! Rodina zesnulé navigátorky Aleny Krejčíkové (†41), která zemřela při Rallye Šumava v autě řízeném manželem Jaroslavem (45), se rozhodla o finanční pomoc rozdělit s handicapovanou holčičkou.

Tragédie otřásla celou českou motoristickou komunitou a na webu znesnaze21.cz záhy vznikla sbírka pro pozůstalé. „Manžel přišel o vše – nejbližší osobu i sportovního parťáka. Navíc na poslední soutěž hodně šetřili, a tak na tom ani není dobře materiálně. Přispěním do sbírky pomůžete i s posledním rozloučením s Alenou Krejčíkovou, protože rodina nyní nemá kvůli těžké finanční situaci ani na její pohřeb,“ napsali organizátoři.

Okamžitě se strhla obrovská vlna pomoci a během dvou dnů bylo vybráno více než tři čtvrtě milionu korun. Rodina tím byla velmi zaskočena a rozhodla se, že si celou částku nenechá pro sebe. Původně uvažovali, že podpoří rakouskou posádku, která o víkendu utrpěla velmi vážnou nehodu. „Po komunikaci s týmem z Rakouska se jedna ze závodnic vyjádřila, že si velmi váží nabídky pomoci, ale že jsou finančně zajištění a peníze ze sbírky se budou více hodit rodině Krejčíkových,“ vysvětlili organizátoři. 

I tak se ale manžel se synem chtějí o pomoc rozdělit. „Budeme se tedy plně soustředit na pomoc malé Elišce, kterou měla Alenka s Jardou podpořit 11. května v rámci Běhu pro Elišku - Křenovská pětimíle 2024. Tato podpora však bohužel neproběhne, proto by rodina chtěla Elišce pomoci, alespoň finančně z vybrané sbírky,“ píše se na stránkách sbírky.

Křenovská pětimíle je charitativní akce spojená s vytrvalostním závodem, která se každoročně koná na pomoc hendikepované Elišce. Tu od narození neposlouchají nožičky a pohybovat se musí pomocí odrážedla nebo po čtyřech. Vybrané peníze tak půjdou také na její léčbu a rehabilitace.

Parte tragicky zesnulé navigátorky Aleny Krejčíkové
Parte tragicky zesnulé navigátorky Aleny Krejčíkové