Práce se nebojí, a proto je z ní... Hodinová manželka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Práce se nebojí, a proto je z ní... Hodinová manželka!

Jana Kotyk Drekslerová (44) ze Spořic na Chomutovsku se práce nebojí,
Jana Kotyk Drekslerová (44) ze Spořic na Chomutovsku se práce nebojí,  (ara)

Do světa úklidových služeb vtrhla jako hodinová manželka Jana Kotyk Drekslerová (44) ze Spořic na Chomutovsku. „Doma uklízím zadarmo jako každá žena, tak proč bych nemohla u cizích za peníze,“ napadlo ji loni na podzim.

Na úklid do domácností nastupuje Jana Kotyk Drekslerová jako na druhou směnu. Mzdu z továrny, kde pracuje u stroje, bere jako jistotu. „Chodím ráno už na pátou a kolem poledne bývám doma. Něco poklidím a pak jdu pracovat do domácností,“ říká matka tří dětí (14, 18, 22). „Jsou už velké, takže je to snadnější,“ poznamená. „Manžel není proti, on vlastně hodinového manžela dělal deset let, byl údržbářem. Tehdy to byl boom,“ směje se.

Na úklidové služby si pořídila živnostenský list. „Volají starší lidé, kteří už nezvládnou okna, zahradu. Nebo hodně zaměstnané ženy, které mají velký dům,“ vyjmenovává.  O její služby mají zájem většinou ženy, muži však občas překvapí neslušnými návrhy. „Striktně takové návrhy odmítám a doporučuji jim, ať si zavolají jinam,“ je rázná Jana Kotyk Drekslerová. Plánuje, že do budoucna bude muset přibrat pomocnici. „Zatím zvládám, ale chci si zachovat osobní život a svobodu,“ vysvětluje. Zatím vše zvládá, dokonce má čas, vedle rodiny, i na nově pořízené štěně a také chovnou stanici koček. Má čtyři...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.