Hlavní obsah

Jako by to nestačilo. Meteorologové varovali před dalšími mrazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové ve čtvrtek upravili výstrahu před mrazy. Platí, že noc na pátek a páteční ráno by měly být chladné na celém území. Novinkou je, že v sobotu bychom se měli s nízkými teplotami setkat v západních oblastech Čech.

Foto: Marek Tereba, Novinky

Ochrana třešní před mrazem.

Článek

V noci na pátek budou mrazy při dlouhodobějším vyjasnění klesat až k –4 °C. V ohrožení tak znovu budou zejména kvetoucí ovocné stromy, ale i zelenina.

V sobotu by se měly teploty pod bod mrazu dostávat již pouze na západě. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu, která bude od půlnoci do sobotního rána platit v Karlovarském, Plzeňském i v částech Jihočeského , Středočeského a Ústeckého kraje.

Ovocnáři již nyní tvrdí, že v Čechách přišli kvůli mrazům o většinu úrody. Na Moravě a ve Slezsku zatím nejsou škody tak vysoké, ale páteční mrazivá noc je může dále prohloubit.

Během víkendu by nicméně měly teploty včetně ranních minim zamířit poměrně strmě vzhůru a žádné další mrazivé epizody zatím nejsou na pořadu dne.

Změna je na dohled, o víkendu se vrátí teplo

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám